Μακαρόνια με σολομό

Υλικά Συνταγής

500 γρ. μακαρόνια σπαγγέτι

300 γρ. σολομό φρέσκο

500 γρ. κρέμα γάλακτος

2 κουταλιές ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 κουταλιές βασιλικό ψιλοκομμένο

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες: 1 λίτρο νερό και 1 κουταλιά αλάτι για κάθε 100 γραμμάρια ζυμαρικού.

Πέντε λεπτά πριν γίνουν τα μακαρόνια, ρίχνετε και τον σολομό μέσα στην κατσαρόλα να πάρει βράση.

Λίγο πριν γίνουν τα μακαρόνια και τα σουρώσετε, παίρνετε από την κατσαρόλα 1 κούπα με το ζουμί της. Μην το πετάξετε! Θα το χρησιμοποιήσετε για την σάλτσα σας.

Παράλληλα, σε ένα πολύ βαθύ τηγάνι, ρίχνετε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και σοτάρετε για 5 λεπτά.

Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και την κούπα με το ζουμί που πήρατε από την κατσαρόλα όπου έβραζαν τα ζυμαρικά και ο σολομός.

Ανακατεύετε καλά και μετά από 1-2 λεπτά προσθέτετε το βασιλικό και ρίχνετε αλάτι και πιπέρι.

Σε αυτό το σημείο λογικά θα έχουν γίνει τα μακαρόνια με το σολομό και θα τα έχετε σουρώσει.

Παίρνετε το σολομό από το σουρωτήρι και τον ρίχνετε στο τηγάνι για να πάρει τη γεύση της κρέμας γάλακτος.

Μετά από 2-3 λεπτά ρίχνετε μέσα στο τηγάνι και τα ζυμαρικά και ανακατεύετε καλά.

Μην ανησυχείτε αν η κρέμα σας φαίνεται μπόλικη. Θα δείτε ότι σε λιγότερο από 5 λεπτά τα ζυμαρικά θα απορροφήσουν σχεδόν όλα τα ζουμάκια! Αυτό ειναι το α λα κρεμ άλλωστε!

Ο σολομός με τα ζυμαρικά α λα κρεμ είναι έτοιμος για σερβίρισμα. Καλή όρεξη!

supersyntages.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ