Ματίνα Παγώνη: «Αν ανοίξουμε σχολεία και Πανεπιστήμια χωρίς εμβολιασμό θα έχουμε πρόβλημα – Θέλουμε ποσοστό 80% εμβολιασμένων»

Για μια ακόμη φορά η Πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στο Mega, τόνισε την ανάγκη του εμβολιασμού για να αναχαιτίσουμε την πανδημία του κορωνοϊού. Μάλιστα αναφέρθηκε στο άνοιγμα των σχολείων και των Πανεπιστημίων που αναμένονται σε λιγότερο απο ένα μήνα, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Αν ανοίξουμε σχολεία και Πανεπιστήμια χωρίς εμβολιασμό θα έχουμε πρόβλημα – Θέλουμε ποσοστό 80% εμβολιασμένων». «Τα περιμέναμε, από τις επιδημιολογικές μελέτες φαινόταν ότι τα πράγματα ήταν δύσκολα, μάλιστα είχαμε μιλήσει μέχρι και για 8.000 κρούσματα. Οι διασωληνωμένοι είναι αναμενόμενο σταδιακά να ανεβαίνουν. Αυξάνονται και οι νεκροί, ενώ πριν 15-20 ημέρες είχαμε μονοψήφιο αριθμό. Αυτοί είναι οι παράγοντες που αξιολογούνται καθημερινά», τόνισε η κ. Παγώνη .

Πρόσθεσε ακόμη πως : «Υπάρχει αύξηση της μεταδοτικότητας 50-70%. Είναι πιο επιθετική και στοχεύει στους νέους. Είναι δύσκολη μετάλλαξη. Στόχος είναι να χτίσουμε το τείχος ανοσίας μέσα στον Σεπτέμβριο. »

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ