Ματίνα  Παγώνη: «Μέτρα και το Πάσχα…. Να έχουμε  στα τέλη Ιουνίου μια σχετική ανοσία και σιγά-σιγά να μειωθούν τα μέτρα..»

Οι επιστήμονες μελετούν βήμα – βήμα , μέρα με τη μέρα την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας και αναλόγως εισηγούνται στην κυβέρνηση η οποία με τη σειρά της παίρνει τα μέτρα που θεωρεί πως είναι τα καλύτερα για να ξεπεράσουμε την πολύ δύσκολη αυτή κατάσταση.

Στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε χθες το απόγευμα η πρόεδρος Νοσοκομειακών Ιατρών,  Ματίνα Παγώνη,  η οποία εκτίμησε  ότι «θα κάνουμε Πάσχα με μέτρα» και θα περάσουμε ένα καλοκαίρι λίγο πιο «ελεύθερο» από πέρυσι. Όπως είπε στον δημοσιογράφο: «Να εκτιμήσουμε την κατάσταση όλη την εβδομάδα, να δούμε τον αριθμό των κρουσμάτων… Όσον αφορά στα κρεβάτια στα νοσοκομεία υπάρχει μια αύξηση από την προηγούμενη εβδομάδα. Τα κενά κρεβάτια στην Αττική είναι 34% και στην υπόλοιπη επικράτεια στο 38-40%. Η αύξηση δεν είναι στις ΜΕΘ, όσο στα απλά περιστατικά covid που νοσηλεύονται στις κλινικές. Θα εκτιμήσουμε την κατάσταση όλες τις μέρες και θα αποφασισθούν αυτά που πρέπει να αποφασισθούν. Κάθε φορά παίρνουμε μέτρα, αλλά δεν εφαρμόζονται…».

Η κα Παγώνη πρόσθεσε πως :  «Δεν θα κάνουμε Πάσχα, θα είναι με μέτρα. Να τελειώσουμε τέλη Ιουνίου με τους εμβολιασμούς, να φτάσουμε στο 60%. Να έχουμε μια σχετική ανοσία και σιγά-σιγά να μειωθούν τα μέτρα. Για να μπορέσει η οικονομία το καλοκαίρι να σταθεί στα πόδια της και να προχωρήσουμε…».

Όπως εκτίμησε, καλοκαίρι θα κάνουμε λίγο καλύτερα από πέρυσι. «Και τον Σεπτέμβρη θα βγάλουμε τις μάσκες αν όλα πάνε καλά» σημείωσε , απαντώντας σε ερώτηση .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ