Μεγάλη επιτυχία του Τ.Α Κορίνθου: Εξιχνιάστηκαν 50 απάτες και απόπειρες σε διάφορες περιοχές της χώρας – Παράνομο όφελος πάνω απο 69.000 €

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, πενήντα περιπτώσεις απατών και αποπειρών αυτών, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Σύμφωνα με την χθεσινή ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ “Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται τέσσερις (4) ημεδαποί, τρεις (3) άνδρες ηλικίας 20, 28 και 67 ετών, αντίστοιχα, καθώς και μία 30χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη και απόπειρες αυτών, που περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, ενεργώντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία, εξαπατούσαν επιχειρηματίες, παραθέτοντάς τους ψευδή στοιχεία ως αληθή.

Πιο συγκεκριμένα πραγματοποιούσαν τηλεφωνικές επικοινωνίες με επιχειρηματίες, προσποιούμενοι ευρέως γνωστά πρόσωπα της τοπικής κοινωνίας και επικαλούμενοι συνήθως την διοργάνωση φιλανθρωπικών ή άλλων εκδηλώσεων, προέβαιναν σε παραγγελίες προϊόντων. Στη συνέχεια, ισχυριζόμενοι ότι είχαν καταβάλει στους λογαριασμούς των κατόχων πολύ υψηλότερο χρηματικό ποσό, σε σχέση με το συμφωνηθέν αντίτιμο, ζητούσαν να τους επιστραφεί η διαφορά.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιούνιο έως και τον Σεπτέμβριο του 2020, είχαν διαπράξει συνολικά -16- περιπτώσεις απατών, αποκομίζοντας από την εγκληματική τους δράση παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις -69.600- ευρώ, καθώς και -34- περιπτώσεις αποπειρών απατών.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υπεβλήθη στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου, για την ταυτοποίηση των συνεργών των ανωτέρω και την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.”

Υπενθυμίζεται ότι στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας ( www.hellenicpolice.gr ) έχουν αναρτηθεί  χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή περιπτώσεων εξαπάτησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ