Μεγάλη καταστροφή στο δάσος της Δαδιάς από την φωτιά που συνεχίζει για τέταρτη ημέρα – Επίσκεψη κλιμακίου και σύσκεψη

Δεν έχει τέλος ο εφιάλτης στον Έβρο και στο δάσος της Δαδιάς όπου η φωτιά συνεχίζει να καίει για τέταρτη ημέρα.  Το ίδιο σκηνικό και στην Λέσβο που εκεί οι φλόγες συνεχίζουν το έργο τους για δεύτερη συνεχομένη ημέρα. Τεράστιες δασικές εκτάσεις έχουν γίνει στάχτη ενώ στις φλόγες παραδόθηκαν πολλά σπίτια.

Η φωτιά στο Δάσος Δαδιάς,  μαίνεται για τέταρτη ημέρα και από χθες δόθηκε εντολή εκκένωσης του κοντινού οικισμού αφού οι φλόγες έφτασαν απειλητικά στα σπίτια.  Παντού στην ατμόσφυρα υπάρχουν πυκνοί καπνοί, η φωτιά έχει μεγάλη ένταση . Η φωτιά καταστρέφει στον διάβα της χιλιάδες στρέμματα του Εθνικού Πάρκου, που είναι τόσο πολύτιμο για το οικοσύστημα.

Εν τω μεταξύ στα πύρινα μέτωπα της Δαδιάς μετέβη κυβερνητικό κλιμάκιο το πρωί της Κυριακής, υπό τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, προκειμένου να εκτιμηθεί εκ νέου η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.  γινε μια γρήγορη ενημέρωση για την κατάσταση και ακολούθως οι επιχειρησιακοί μετέβησαν στο Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «Όλυμπος» για να προχωρήσει ο επιχειρησιακός σχεδιασμός.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ