Μεγάλη σύσκεψη για το νέο ΕΣΠΑ 2021 – 2027 με αυτοδιοικητικούς και φορείς της Κορινθίας – Ποιά θέματα έθεσε ο Περιφερειάρχης και τί ζήτησε

φωτο αρχείου

Η διαβούλευση για το νέο ΕΣΠΑ 2021 – 2027 συνεχίστηκε  από την Περιφέρεια Πελοποννήσου χθες με αυτοδιοικητικούς και φορείς της Π.Ε. Κορινθίας

Ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, όπως μας ενημερώνει η Περιφέρεια.  επισήμανε το βαρυσήμαντο ζήτημα της αξιοποίησης του Ισθμού της Κορίνθου, για το οποίο η Περιφέρεια βρίσκεται σε συνεργασία με το Υπερταμείο. Επιπλέον ζητήματα της Κορινθίας που έθεσε ο περιφερειάρχης ήταν, η αξιοποίηση του χώρου εκατέρωθεν της μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος – Δερβένι, έργο που θα φέρει πολιτιστική, οικονομική και περιβαλλοντική ανάπτυξη στην περιοχή, όπως είπε ο Π. Νίκας. Ακόμη, αναφέρθηκε στην ανάδειξη των αρχαίων του Δίολκου και στη σχεδίαση τουριστικών διαδρομών.

Ζήτησε, επίσης, ο Π. Νίκας να δοθεί έμφαση στην υλοποίηση και αναβάθμιση υποδομών διαχείρισης λυμάτων, ενώ αναφέρθηκε και στην αναγκαιότητα για σχεδιασμό και υλοποίηση ΟΧΕ καθώς -όπως τόνισε- μέσω της αρμονικής διαδημοτικής συνεργασίας, οι ΟΧΕ μπορούν να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης της Κορινθίας. Επισήμανε, τέλος, την ανάγκη για συνολική ανάδειξη των μνημείων και βελτιωμένη κοινωνική πολιτική.

Συμφωνήθηκε πως οι φορείς θα αποστείλουν εντός 15 ημερών πιο συγκεκριμένες προτάσεις για έργα και δράσεις, σε συνάρτηση και αναφορικά με τους ειδικούς στόχους που αποτελούν τα βασικά σημεία συζήτησης του ΕΣΠΑ 2021- 2027.

Από το νομό μας έλαβαν μέρος  στη διαβούλευση  : ο Αντιπεριφερειάρχης Τάσος Γκιολής, οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Αθηνά Κόρκα και Χάρης Βυτινιώτης, οι δήμαρχοι Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης, Νεμέας Κώστας Φρούσιος, Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Βλάσης Τσιώτος, Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Κορινθίων Νεκτάριος Σπηλιόπουλος και από τον Δήμο Βέλου – Βόχας η Ν. Δημητρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ