Μειώθηκε κατά 10 έτη η μέση ηλικία νόσησης απο τον κορωνοϊό στη χώρα μας

Δυστυχώς επιβεβαιώνεται η μείωση της ηλικίας των ατόμων που μολύνονται από κορωναϊό, μετά τα αποτελέσματα των ελέγχων μαζικών δειγματοληψιών που πραγματοποίησαν οι Κινητές Μονάδες Υγείας του ΕΟΔΥ το Σάββατο 10 Ιουλίου.

Όπως αναφέρει ο ” Ο.Τ”, από τα 214 θετικά κρούσματα, τα 108 αφορούν άνδρες και τα 106 γυναίκες. Η διάμεση ηλικία είναι τα 21 έτη και η μέση ηλικία τα 25.10 έτη.

Συνολικά έγιναν το Σάββατο 39 δράσεις δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου σε κεντρικά σημεία 35 Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας κατά τις οποίες διενεργήθηκαν 9.711 rapid test.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Επιτροπής Ειδικών Χαράλαμπος Γώγος ανέφερε ότι η μέση ηλικία νόσησης έχει μειωθεί στα 28 έτη και πως η πτώση αυτή είναι ταχύτατη. «10 έτη πτώση ηλικίας, η διασπορά φαίνεται πια, ο ιός κυκλοφορεί στις νεαρές ηλικίες… Θα πρέπει να προσέξουμε θα πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι για να αποφύγουμε αυτά τα σενάρια είναι εφικτό, δεν είναι ανέφικτο» επισήμανε χαρακτηριστικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ