Μεσημέρι και απόγευμα με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

Η απόφαση για κλείσιμο και των Δημοτικών – Νηπιαγωγείων που ανακοινώθηκε νωρίτερα σήμερα από την Υπουργό Παιδείας , ήταν αναμενόμενη, λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων. Δύο ήταν οι κυριότεροι λόγοι για την απόφαση αυτή: Να μειωθούν οι μετακινήσεις και να σταματήσει η διασπορά του ιού μέσα στις σχολικές κοινότητες.

 Η κυβέρνηση, αφού άκουσε τους ειδικούς  αποφάσισε από την ερχόμενη Δευτέρα δημοτικά και νηπιαγωγεία  να κλείσουν και να λειτουργήσουν, όπως και οι άλλες βαθμίδες  Εκπαίδευσης, σε καθεστώς τηλεκπαίδευσης.

Όπως ανέφερε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στη διάρκεια των έκτακτων ανακοινώσεων για το καθεστώς λειτουργίας των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης,  από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου και για δύο εβδομάδες αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των δομών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα.

Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία όπως είπε παραμένουν κλειστά, όπως και τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας, μέχρι και τις 27 Νοεμβρίου. Ανοιχτές, όπως έγινε γνωστό,  θα παραμείνουν μόνο οι σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων.

Αλλαγές με την τηλεκπαίδευση

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν,  η τηλεκπαίδευση θα είναι υποχρεωτική, η κάθε διδακτική ώρα θα έχει διάρκεια 30’ (μετά από σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής – στα Γυμνάσια και στα Λύκεια η διδακτική ώρα στην τηλεκπαίδευση είναι 40’), και θα πραγματοποιείται από τις 2 έως τις 5 μμ. για τα Δημοτικά, και 2 με 4:20 για τα Νηπιαγωγεία, συμπεριλαμβανομένων μικρών διαλειμμάτων.

Όπως τόνισε η κ. Κεραμέως,  προκρίθηκε το μεσημεριανό/απογευματινό για δύο λόγους:  Αφενός, για να διευκολυνθούν οι οικογένειες, είτε επειδή έχουν μεγαλύτερα παιδιά που θα έχουν τηλεκπαίδευση τις πρωινές ώρες είτε επειδή οι γονείς τηλε-εργάζονται, και επίσης όλοι κάνουν χρήση συσκευών για την εξ αποστάσεως εργασία ή εκπαίδευση.  Αφ’ ετέρου για να περιοριστεί η ταυτόχρονη χρήση όλων των δικτύων από μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους κ.ο.κ.

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ανακοίνωσε πως θα σταλούν αναλυτικές οδηγίες  στους Εκπαιδευτικούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ