Μετάλλαξη “Όμικρον”: “Δεν υπάρχουν, μέχρι στιγμής, στοιχεία που να δείχνουν ότι τα εμβόλια είναι λιγότερο αποτελεσματικά”

Μετάλλαξη “Όμικρον” . Ποια είναι η δύναμή της ψάχνουν να βρουν οι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο και στη χώρα μας. Όπως αναφέρει απόψε το ethnos.gr , οι πρώτες εκτιμήσεις από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας σχετικά με τη μετάλλαξη Όμικρον, θέλουν τα εμβόλια για τον κορονοϊό να μπορούν να την αντιμετωπίσουν. Την ίδια ώρα, όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα ευρήματα, τα συμπτώματα όσων έχουν ήδη ασθενήσει καταγράφονται ως «ήπια». Τα ευρήματα αυτά επιβεβαιώνουν οι Υγειονομικές αρχές της Μποτσουάνα, όπου εντοπίστηκε η μετάλλαξη Όμικρον.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, όπως ανακοίνωσε αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, «δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι τα εμβόλια είναι λιγότερο αποτελεσματικά για τη μετάλλαξη Όμικρον». Ο αξιωματούχος ανέφερε επίσης ότι στις περισσότερες περιπτώσεις όσων νοσούν από τη συγκεκριμένη μετάλλαξη, τα συμπτώματα είναι ήπια. Ο Αξιωματούχος, που μίλησε εκ μέρους του Οργανισμού, ανέφερε ακόμη ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι η μετάλλαξη Όμικρον είναι πιο μεταδοτική από τις προηγούμενες, ωστόσο υπάρχει μια φθίνουσα πορεία σχετικά με τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων: Η μετάλλαξη Άλφα προκαλούσε τα πιο σοβαρά συμπτώματα, ενώ η τελευταία, η Όμικρον, τα λιγότερο σοβαρά μέχρι τώρα. Όπως εκτιμάται οι επιστήμονες θα έχουν πιο ξεκάθαρη εικόνα για τη συγκεκριμένη μετάλλαξη μέχρι τα τέλη του μήνα.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ