Μετά από 8 χρόνια όλοι οι δήμοι της χώρας θα έχουν τοπικά πολεοδομικά σχέδια σύμφωνα με το νέο πολεοδομικό σχεδιασμό

Άλλαξε ο πολεοδομικός νόμος για την  δόμηση σε εκτός σχεδίου οικόπεδα και από εδώ και στο εξής σταματάει μετά από δύο χρόνια η δόμηση σε εκτός σχεδίου οικόπεδα που είναι μικρότερα των 4 στρεμμάτων.

Το σχετικό νομοσχέδιο  του Υπουργείου Περιβάλλοντος κατατέθηκε και προβλέπει τον εκσυγχρονισμό της πολεοδομικής νομοθεσίας.

Οι δυνατότητες των Δήμων

Επιπλέον  προβλέπεται ότι μετά από 8 χρόνια όλοι οι δήμοι της χώρας θα έχουν τοπικά πολεοδομικά σχέδια και σύμφωνα με αυτά θα επιτρέπεται η οικιστική ανάπτυξη.

Επίσης μειώνεται ο συντελεστής δόμησης κατά 10% σε εκτός σχεδίου περιοχές όμως θα προβλέπεται αύξηση του συντελεστή σε κτίρια που είναι φιλικά προς το περιβάλλον.

Το νομοσχέδιο αυτό στοχεύει κυρίως στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά επιδιώκει ακόμη να στηρίξει την εθνική προσπάθεια για ανάπτυξη και επενδύσεις.

Τέλος  προστατεύει το δικαίωμα της ιδιοκτησίας με παρεμβάσεις όπως η μεταφορά του συντελεστή δόμησης,  η διευκρίνιση του καθεστώτος των ρυμοτομικών απαλλοτριώσεων αλλά και η επιτάχυνση των πολεοδομικών σχεδίων, όπως  χαρακτηριστικά τονίζεται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ