Με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και νέα μέτρα θα λειτουργήσουν τη νέα χρονιά σχολεία, Πανεπιστήμια και φροντιστήρια

Ετοιμάζονται στο Υπουργείο Παιδείας για τη νέα σχολική χρονιά που θα ξεκινήσει στις 13 Σεπτεμβρίου, όπως έχει ανακοινωθεί.  Οι αρμόδιες Υπηρεσίες καθώς και η επιτροπή των ειδικών του Υπουργείου Υγείας,  συνεργάζονται με στόχο την ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς . Και βέβαια αναμένεται να παρθούν νέα μέτρα , αφού το Υπουργείο Παιδείας  είναι αποφασισμένο να λειτουργήσουν  τα σχολεία διά ζώσης και όχι όπως πέρσι.

Λίγες μέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία θα ανακοινωθούν οι νέες υπουργικές αποφάσεις, με τις οποίες θα ορίζονται οι λεπτομέρειες για το άνοιγμα των σχολείων, των φροντιστηρίων,των Πανεπιστημίων και όλων των εκπαιδευτικών δομών.

Ανάμεσα στα όσα εξετάζονται  και με βάση  τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα η κυβέρνηση εστιάζει στο να υπάρχει προτροπή να εμβολιαστούν όλοι οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές από 12 έως 17 ετών., ενώ υπάρχουν σχέδια για εμβολιαστικά κέντρα σε Πανεπιστήμια και σχολεία.

– Οι καθηγητές που δε θα εμβολιασθούν τελικά, θα πρέπει να έχουν πιστοποιητικό νόσησης τελευταίου εξαμήνου ή εργαστηριακό έλεγχο 2 φορές την βδομάδα με δική τους ευθύνη και δική τους οικονομική επιβάρυνση.

– Όσοι καθηγητές αρνούνται να τηρήσουν τους κανονισμούς δεν θα εισέλθουν στην αίθουσα και θα μπουν σε αναστολή εργασίας για το διάστημα που αρνούνται να συμμορφωθούν.

Η Υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή υπογράμμισε ότι τα υγειονομικά πρωτόκολλα για το άνοιγμα των σχολείων θα είναι αυστηρά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ