Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συναυλία του Π. Καρούσου για τα 200 χρόνια της απελευθέρωσης της Ελλάδας στην Αρχαία Κόρινθο

Την Πέμπτη 29 Ιουλίου  πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία  η συναυλία Παναγιώτη Καρούσου στην Αρχαία Κόρινθο για την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Το Ανοιχτό Θέατρο (Ξενία) κατάμεστο από κόσμο, με σύσσωμους τους τοπικούς άρχοντες γνώρισε μια αξέχαστη βραδιά εκλεκτής ποίησης και μουσικής. Την συναυλία προλόγισε η Δρ. Τόνια Τζαναβάρα, Αρχαιολόγος – Ιστορικός Τέχνης – Προϊσταμένη Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων του ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ (ΚΕ.Π.Α.Π.). Χαιρετισμούς έδωσαν ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Ψυχογιός.

Η συναυλία για την απελευθέρωση της Ελλάδας «1821 – 2021» με έργα Παναγιώτη Καρούσου με το Μουσικό Σύνολο της Φιλαρμονικής Κορίνθου έγινε υπό την άρτια διεύθυνση της Αρχιμουσικού συνθέτριας και μαέστρου Γλυκερίας Μωραϊτάκη, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου.

Συμμετείχαν οι υπέροχοι λυρικοί καλλιτέχνες: η Ρέα Βουδούρη σοπράνο, η Βικτώρια Χοροσουνόβα-Διακάκη σοπράνο, ο Θεόδωρος Μπιράκος τενόρος, η Μαρίζα Κιοσέογλου σοπράνο, ο Κωνσταντίνος Δρακωνάκης τενόρος. Συνόδευσε η Μάνια Χαντζέρη στο πιάνο. Η Μυρτώ Κόρκα, έκανε τις απαγγελίες των ποιημάτων.

Πρόκειται για τη νέα συνθετική εργασία του Ελληνοκαναδού μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου. Ο συνθέτης κλασικής μουσικής γνωστός μέσα από τις όπερες του (Προμηθέας Δεσμώτης, Τραχίνιες – Ολυμπιακή Φλόγα, Μέγας Αλέξανδρος), κάνει ένα άνοιγμα στο έντεχνο και λαϊκό τραγούδι μελοποιώντας μεγάλους Έλληνες και ξένους ποιητές. Ένα αφιέρωμα στα 200 χρόνια ποίησης (1821-2021) από την απελευθέρωση του ελληνικού κράτους που γιορτάζουμε φέτος.

Το εκλεκτό κοινό καταχειροκρότησε τους καλλιτέχνες και τους συντελεστές της συναυλίας αφιέρωμα στο 1821 – 200 χρόνια ποίηση και ελευθερία, και ζήτησε να επαναληφτεί το τραγούδι «Κόρη των Αθηνών» του Λόρδου Βύρωνα.

Παραβρέθηκε ο Θέμης Κουτσογκίλας, πρόεδρος Κε.π.α.π Δήμου Κορινθίων που συνεχάρη τους καλλιτέχνες και τους συντελεστές, η πρώην Βουλευτής  κ. Αθηνά Κόρκα – Κώνστα, Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας – Πολιτισμού Πελοποννήσου,  αρμόδια μεταξύ άλλων για θέματα Αρχαιολογικών χώρων, η μουσικός Ανίτα Τσαπάλου, Υπεύθυνη του Τμήματος Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Κορινθίας, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Μάριος Ασημακόπουλος (υποψήφιος Δήμαρχος Κορινθίων) Διδάκτωρ Γεωλογίας Πανεπιστημίου Πατρών, η εκπαιδευτικός Μαρία Τσιάντη από το Σύνδεσμο Φιλολόγων Κορινθίας, η Όλγα Κονομόδη-Θωμά Πρόεδρος Σωματείου Λόγου και Τέχνης «Αλκυονίδες», κ.α.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ