Με κορωνοϊό – φωτιές – προσφυγικό, ως τα τρία κύρια μέτωπα, ξεκίνησε η εβδομάδα

Η νέα εβδομάδα ξεκινά με πολλά “ανοικτά” μέτωπα . Ένα από αυτά είναι φυσικά το μέτωπο του κορωνοϊού που μαζί με  τις πυρκαγιές και το προσφυγικό (από το Αφγανιστάν) .

Η πορεία της πανδημίας και το ποσοστό ανοσίας που δεν έχει επιτευχθεί, προβληματίζει έντονα την κυβέρνηση και τους επιστήμονες και έχει χτυπήσει «καμπανάκι» λόγω και της ανοδικής πορείας των κρουσμάτων αλλά και την αυξανόμενη πίεση στο σύστημα Υγείας.

Έτσι η κυβέρνηση εξετάζει ήδη νέα μέτρα για το Φθνόπωρο , σε συνεργασία πάντα με τους ειδικούς και αφού ακούσει όσα αυτοί εισηγούνται.  Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται  αυστηροποίηση του πλαισίου αν επιδεινωθούν περαιτέρω οι επιδημιολογικοί δείκτες.  Επίσης “σφίγγει ο κλοιός” για τους ανεμβολίαστους. Οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που δεν έχουν εμβολιαστεί θα κληθούν να κάνουν μία ή δύο φορές την εβδομάδα μοριακό ή rapid test (για παράδειγμα οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουν δύο τεστ). Το κόστος θα καλύπτεται από τους ίδιους τους εργαζόμενους, ενώ τα τεστ θα γίνονται σε προκαθορισμένη τιμή. Επίσης ιο αυστηρό θα είναι το πλαίσιο για τους ανεμβολίαστους σε εστίαση και διασκέδαση, καθώς στους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων ,ενώ για τις μετακινήσεις (π.χ. αεροπλάνα, πλοία, ΚΤΕΛ) θα συνεχίσουν να ισχύουν τα μέτρα που εφαρμόζονται ήδη. Τέλος ένα από τα μέτρα που εξετάζονται ξανά, χωρίς να έχει αποφασισθεί , είναι η επαναφορά της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ