Με περίπου 3 δις ευρώ  θα ενισχυθεί η οικονομία μας τους πρώτους μήνες του χρόνου

Περίπου 3 δις ευρώ αναμένεται να «ρίξει» η κυβέρνηση τους πρώτους μήνες του έτους στην οικονομία, σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών. Αυτό σημαίνει πως θα συνεχιστεί περαιτέρω η ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας εν μέσω πανδημίας.  Ο ένας τρόπος είναι φυσικά η επιστρεπτέα προκαταβολή που ήδη έχει διανύσει 5 κύκλους .  Μάλιστα  αυτήν την εβδομάδα θα πληρωθούν 250 εκατομμύρια ευρώ από την τελευταία φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Ο κος Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο «ΜEGA Σαββατοκύριακο»,  εξήγησε, ότι εντός του 2020, η κυβέρνηση έδωσε στις επιχειρήσεις 5,5 δις ευρώ μέσω των επιστρεπτέων προκαταβολών. «Τους επόμενους μήνες ο συνολικός λογαριασμός μέσω των επιστρεπτέων προκαταβολών θα ανέλθει στα 8,5 δις. Θα ρίξουμε περίπου 3 δις ευρώ τους πρώτους μήνες του έτους στην οικονομία» σημείωσε αναφερόμενος στο αμέσως  επόμενο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, το συνολικό κυβερνητικό πακέτο μέτρων στήριξης το 2020 ανήλθε στα 24 δις, ενώ για το 2021, έχουν δοθεί 7,5 εκατομμύρια ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ