Με τον πρόεδρο του ΔΕΣΦΑ συναντήθηκε ο Π. Νίκας – “Να καλύπτεται μέσω αγωγών και όχι με άλλον τρόπο η τροφοδοσία” τόνισε ο Περιφερειάρχης

φωτο απο παλαιότερη συνάντηση του Π. Νίκα για το φυσικό ΄αέριο

Συνάντηση για το φυσικό αέριο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είχε ο Παναγιώτης Νίκας, χθες Παρασκευή 4 Ιουνίου, στην Τρίπολη, με τον Γιάννο Μιχόπουλο, πρόεδρο του ΔΕΣΦΑ Α.Ε. (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου).

Ο περιφερειάρχης μετέφερε στον πρόεδρο του ΔΕΣΦΑ το αίτημα για την επέκταση των αγωγών μεταφοράς φυσικού αερίου προς την Καλαμάτα και την Σπάρτη, καθώς επίσης και προς την Πάτρα -κάτι που είναι ήδη αποφασισμένο, όπως έγινε γνωστό, όπως έκανε γνωστό η Περιφέρεια.

Ο Π. Νίκας τόνισε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό η τροφοδοσία του δικτύου στην Περιφέρεια να καλύπτεται συνολικά μέσω αγωγών και όχι με άλλον τρόπο.

Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης εξήγησε την πολιτική της περιφερειακής Αρχής αναφορικά με τα δίκτυα στις αστικές περιοχές, διευκρινίζοντας ότι η Περιφέρεια χρηματοδοτεί αποκλειστικά και μόνο τους αγωγούς, οι οποίοι -όπως τόνισε- θα αποτελέσουν κρίσιμη υποδομή για το άμεσο μέλλον, όταν έλθει στη χώρα μας το υδρογόνο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ