Μια σπουδαία πολιτιστική δράση ξεκινάει με πρωτοβουλία του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων για έναν μεγάλο Έλληνα

Μια σπουδαία πολιτιστική δράση ξεκινάει με πρωτοβουλία του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για τον  Νικόλαο Δούμπα, (Ευεργέτης) με ένα υλικό υψηλής καλλιτεχνικής και εθνικής σημασίας!

Όπως αναφέρει ο Δήμος : «Τα γυρίσματα για την παραγωγή του ντοκιμαντέρ, που πραγματοποιούνται με αφορμή τα 60 Χρόνια της Φιλαρμονικής Λουτρακίου και τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, μόλις ξεκίνησαν στη Θεσσαλονίκη, καθώς είναι ο τόπος κατοικίας του επιστημονικού συνεργάτη στο project, του Dr. Ιωάννη Τζαφέτα, καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και συγγραφέα του βραβευμένου από την Ακαδημία Αθηνών βιβλίου για το Νικόλαο Δούμπα, αποτέλεσμα της εικοσαετούς του έρευνας και συνεργασίας με την Αυστριακή Dr. Elvira Konecny.

Τη σκηνοθεσία του ντοκιμαντέρ έχει αναλάβει ο καταξιωμένος σκηνοθέτης και παραγωγός της πολυετούς εκπομπής της ΕΡΤ «Ελλήνων Δρώμενα», Αντώνης Τσάβαλος και το σενάριο η επίσης καταξιωμένη θεατρική συγγραφέας, σκηνοθέτης και στιχουργός Σοφία Καψούρου.

Για την υλοποίηση του παραπάνω εγχειρήματος, τμήμα της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, ο αφηγητής Αλέξης Κωστάλας, η ομάδα παραγωγής και κινηματογράφησης, θα ταξιδέψουν στις αρχές του 2022 στη Βιέννη για γυρίσματα, ενώ γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν και στη Βλάστη Κοζάνης (γενέθλιο τόπο της οικογένειας Δούμπα), στη Θεσσαλονίκη, στην Κέρκυρα και στην Αθήνα.

Το project ξεκίνησε με την υποστήριξη και συνεργασία του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Κέντρου Ελληνισμού Ιδρύματος Δαμιανού, ενώ σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλοι αρωγοί και χρηματοδότες αυτής της τόσο σημαντικής προσπάθειας να αναδειχθεί η προσωπικότητα ενός Έλληνα που τιμάται διεθνώς, έχει υπάρξει θεμέλιος λίθος σημαντικών πολιτιστικών και κοινωνικών πρωτοβουλιών σε Ελλάδα και Αυστρία και τόσο λίγο γνωρίζουμε στη χώρα μας.

Η δράση τελεί υπό την αιγίδα της Επιτροπής Ελλάδα 2021.

Ένα μικρό μέρος του ντοκιμαντέρ θα προβληθεί κατά τη διάρκεια της φετινής Πρωτοχρονιάτικης συναυλίας στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου, ενώ η ολοκλήρωσή του υπολογίζεται την Άνοιξη του 2022.»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ