Μισής ώρας θα είναι τα ραντεβού με τον προσωπικό γιατρό

Για τον προσωπικό γιατρό o Yπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης  έκανε γνωστά προς τους πολίτες,  μεταξύ άλλων σε πρωϊνή εκπομπή του Mega τα εξής :

«Στον προσωπικό γιατρό έχει τρεις φάσεις. Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση. Η πρώτη φάση ήταν γενικοί γιατροί παθολόγοι και γιατροί του δημοσίου, που βρήκαμε 3400 γιατρούς. ….Μπήκαμε στη δεύτερη φάση που μπαίνουν 10 ειδικότητες με βάση την παθολογία, υπολογίζουμε 10 Οκτωβρίου να έχουν μπει αυτοί οι γιατροί, γιατί είναι νέες συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ, άρα από τις 10 Οκτωβρίου θα υπάρξει ανακοίνωση για την ακριβή ημερομηνία, θα ξανανοίξει ουσιαστικά το σύστημα, που παραμένει ανοιχτό αλλά έχουμε πει στους συμπολίτες μας ότι δεν χρειάζεται αν δε βρίσκουν γιατρό κοντά στην περιοχή τους να ψάξουν αλλού. Θα έχουμε νέα πληθώρα γιατρών που θα αφορούν πια και τις ειδικότητες και μόλις ολοκληρωθεί αυτό το στάδιο θα έχουμε το τρίτο στάδιο που πια θα είναι ιδιώτες γιατροί οι οποίοι δεν θέλουν να έχουν άμεση σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ και στην πορεία θα ανοίξουν κάποια στιγμή και οι παιδίατροι για τον παιδιατρικό πληθυσμό. Το σημαντικό τώρα είναι ότι με τα 4.200.000 κόσμο ξεκινάμε, έχουμε πει ότι αυτό το τρίμηνο είναι το πιλοτικό τρίμηνο, από 1/1ου θα έχουμε την πλήρη εφαρμογή και από την άλλη εβδομάδα υπολογίζουμε ότι θα έχουμε πια τα ραντεβού με τους προσωπικούς γιατρούς, που τα ραντεβού θα είναι μισής ώρας….

Θέλουμε παραπάνω γιατρούς; Ναι, θέλουμε παραπάνω γιατρούς και γι΄ αυτό το λόγο ανοίγουμε τις ειδικότητες κι είμαστε σε μια συνεννόηση με τους γιατρούς. Αυτή τη στιγμή είναι 4 χιλιάδες γιατροί, γενικοί γιατροί και παθολόγοι που είχαν το δικαίωμα να μπουν κι έχουν μπει οι 1300 από αυτούς, άρα έχει μπει ένα 30%. Υπάρχει παραπάνω δυναμική, εντάξει, υπάρχει ένας κόσμος που δε θέλει να συμβάλλεται καθόλου με το δημόσιο, υπάρχει ένας άλλος κόσμος που πιστεύει ότι το καθεστώς ως έχει τώρα μπορεί να τον ευνοεί. Γιατί τα χρήματα που δίνουμε για τα ελληνικά δεδομένα και το έχω πει και ακόμα και οι Ιατρικοί Σύλλογοι το παραδέχονται αυτό, για κάποιον που θα μπει πλήρως στο σύστημα με 2 χιλιάδες άτομα παίρνει 70 χιλιάδες ευρώ το χρόνο, για εργασία 7 ώρες την ημέρα. Θεωρώ ότι τα χρήματα αυτά είναι πραγματικά χρήματα που σέβονται απόλυτα την ιατρική αμοιβή.

Εγώ θέλω να πιστεύω, γιατί ξέρετε σε αυτή την κατεύθυνση μιλάω με τους γιατρούς και οι ίδιοι οι γιατροί είναι σε μια στάση αναμονής. Μπήκαν 1300, θέλουν κι άλλοι να δουν ότι θα πληρώνονται κανονικά, γιατί πάντοτε ξέρετε υπάρχει μια ανασφάλεια σε όλο αυτό ότι θα λειτουργήσει το σύστημα.

Κάθε μέρα όμως που μιλάμε μπαίνουν 15-20 γιατροί, μόλις μπουν και οι ειδικότητες, 1000 γιατροί είναι αυτοί που λείπουν, θεωρούμε ότι θα πιάσουμε το στόχο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ