Μοσχαράκι µε µήλα, µαγειρεµένο σε µπίρα

20′ προετοιμασία

2 ώρες μαγείρεμα

Σύνολο: 2 ώρες και 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

   1.200 γρ. μοσχάρι από ελιά, κομμένο σε μικρά κομμάτια-μπουκιές

    50 ml ελαιόλαδο

    2 μεγάλα κρεμμύδια, σε λεπτά καρε

    2 καρότα, σε λεπτά καρέ

    3 κουτ. σούπας μέλι

    2 κουτάκια μπίρα

    150 ml νερό

    6 μεγάλα κόκκινα μήλα

    αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Διαδικασία

   Για το μοσχαράκι με μήλα, μαγειρεμένο με μπίρα σε μια μεγάλη και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και, μόλις κάψει, προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από την κάτω πλευρά και να ξεκολλάνε. Τα γυρίζουμε και τα σοτάρουμε για άλλα 2 – 3 λεπτά ακόμα, μέχρι να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά.

    Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας τα κομμάτια με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσουν καλά και ομοιόμορφα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μέλι. Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε την μπίρα, το νερό, αλάτι και πιπέρι.

    Μόλις το μείγμα πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα και 15 ́ – 11⁄2 ώρα, ανακατεύοντας πότε-πότε.

    Καθαρίζουμε τα μήλα από φλούδες και κουκούτσια, τα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ανακινούμε την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 20 λεπτά, μέχρι τα μήλα να μαλακώσουν, αλλά να μη λιώσουν. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε.

Πηγή: gastronomos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ