Μπήκαν οι υπογραφές και ο Δήμος Κορινθίων θωρακίζεται από φυσικές καταστροφές με 1,35 εκ €

Έργα που θα θωρακίσουν τον Δήμο Κορινθίων  από φυσικές καταστροφές  αναμένεται σύντομα να ξεκινήσουν . Πρόκειται για  έργα αποκατάστασης υποδομών και προστασίας περιοχών. Ο Δήμος εξάλλου έχει υποστεί κατά καιρούς  σημαντικές καταστροφές .

Οι συμβάσεις υπεγράφησαν  χθες το πρωί από το Δήμαρχο  κ.Βασίλη Νανόπουλο με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας » στο γραφείο του Δημάρχου και είναι συνολικού προϋπολογισμού 1,35 εκ ευρώ, σύμφωνα με τον Δήμο.

Τα έργα, όπως έκανε γνωστό ο Δήμος  αφορούν:  Α. Αποκαταστάσεις ζημιών και παρεμβάσεις προστασίας στις περιοχές που επλήγησαν από τις φωτιές της 22ης Ιουλίου 2020, Ξυλοκέριζα – Σοφικό – Αθίκια – Γαλατάκι και Άγιο Ιωάννη. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 350.000 ευρώ με καταληκτική ημερομηνία την 27η Ιανουαρίου 2021.

Β. Αποκαταστάσεις ζημιών οδικών υποδομών και συνοδών υδραυλικών έργων στις περιοχές του δήμου Κορινθίων που επλήγησαν από την φυσική καταστροφή της 18ης και 19ης Σεπτεμβρίου 2020. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 1.000.000,00 ευρώ και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης είναι ο Μάρτιος του 2021.

«Τα έργα ξεκινούν άμεσα και θα ολοκληρωθούν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα τους» σημείωσε ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος τονίζοντας πως «η προστασία των περιοχών και οι αποκαταστάσεις των υποδομών που επλήγησαν από τα φυσικά φαινόμενα είναι πρώτιστο μέλημά μας ώστε οι κάτοικοι να αισθάνονται και να είναι ασφαλείς σε κάθε επίπεδο.» 

—–ΦΩΤΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ