Μπαίνει πλαφόν στο κέρδος για καυσόξυλα, πέλλετ – Υποχρεωτική η δήλωση αποθεμάτων – Αυστηρές οι ποινές για τους παραβάτες

Όπως έχει ήδη αποφασισθεί, μπαίνει πλαφόν στο περιθώριο κέρδους για τα στερεά καύσιμα θέρμανσης (καυσόξυλα, πέλλετ κ.λπ.)  από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή. Συγκεκριμένα, η ρύθμιση που ισχύει ήδη για είδη πρώτης ανάγκης όπως τρόφιμα, λιπάσματα, ζωοτροφές κλπ. επεκτείνεται και στα στερεά καύσιμα θέρμανσης. Έτσι το περιθώριο μικτού κέρδους δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει το αντίστοιχο περιθώριο ανά μονάδα όγκου ή βάρους που ίσχυε πριν την 1η Νοεμβρίου 2021.

Επίσης, ορίζεται ότι για την αντιμετώπιση φαινομένων αισχροκέρδειας, οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην αλυσίδα παραγωγής, εισαγωγής, εμπορίας, πώλησης, μεσιτείας, διακίνησης, διανομής και αποθήκευσης στερεών καυσίμων που προορίζονται για θέρμανση χώρων στην ελληνική επικράτεια, υποχρεούνται να υποβάλλουν εντός προθεσμίας δυο ημερών δήλωση με τα στοιχεία αποθεμάτων σε καυσόξυλα παντός είδους, πέλλετ, μπρικέτες, προσάναμμα, δαδί. (σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ). Στόχος είναι να μην υπάρξει τεχνητή έλλειψη των συγκεκριμένων προϊόντων στην αγορά. Η δήλωση υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr – ΕΨΠ).

Οι ποινές για τους παραβάτες της διάταξης ξεκινούν από σύσταση και φθάνουν σε πρόστιμα από 5.000 έως 1.000.000 ευρώ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ