Μπορεί το Κορινθιακό Ελαιόλαδο να χαρακτηριστεί Π.Ο.Π; – Συνεχίζει τις επαφές του για το θέμα ο Υφυπουργός Χρίστος Δήμας

Ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας  Χρίστος Δήμας , σε συνέχεια της προηγούμενης επικοινωνίας, είχε χθες Πέμπτη τηλεδιάσκεψη με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΟ Δήμητρα, Σέρκο Χαρουτουνιαν, όπου συζήτησαν  για τις προοπτικές του Κορινθιακού Ελαιόλαδου.

Ο κος Δήμας αναφέρει: «Το λάδι της περιοχής μας αποτελεί διαχρονικά ένα ανταγωνιστικότατο προϊόν διεθνώς χάρη στην ποιότητα του, τους καλλιεργητές & παραγωγούς μας αλλά και λόγω της μοναδικότητας των εδαφών μας. Πρόκειται για μια πανάρχαια παράδοση για την Κορινθία, η οποία συντρόφευε τους κατοίκους και τα έθιμα τους καθόλη την διάρκεια της .

Μπορούμε να αξιοποιήσουμε καλύτερα την την ποιότητα του προς όφελος των αγροτών και των οικογενειών της περιοχής μας. Η προοπτική της ανάδειξής του σε προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) θα έχει ευεργετικά οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα για όλο τον Νομό μας.»

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ