Μυδοπίλαφο !

Yλικά συνταγής
1 πακέτο μύδια κατεψυγμένα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
Μισή πιπεριά καυτερή πράσινη κομμένη
2 φλιτζάνια ρύζι καρολίνα
2 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
1 μικρό ποτηράκι κρασί λευκό (όχι ρετσίνα)
αλάτι, πιπέρι
1-2 κλωναράκια σαφράν (προαιρετικά)
Πιπεριές χρωματιστές ψιλοκομμένες (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής
Πλένουμε τα μύδια καλά.
Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι και μόλις κάψει λίγο ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο.
Σωτάρουμε το σκόρδο-κρεμμύδι στο ελαιόλαδο όσο να μαραθούν λίγο – όχι να καούν!
Μόλις τελειώσει το τσιγάρισμα, προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά, το ρύζι, τα μύδια και πολύ λίγο νερό. Αν θέλουμε πιο έντονο άρωμα, προσθέτουμε προαιρετικά και πολύ λίγο σαφράν.
Προσθέτουμε την ντομάτα σε κύβους. Αν δεν έχουμε φρέσκια βάζουμε μια συσκευασία κονκασέ. Αν δεν θέλουμε καθόλου ντομάτα, μπορούμε να κάνουμε το μυδοπίλαφο και χωρίς ντομάτα. Μια χαρά θα βγει…
Αφήνουμε τα μύδια να βράσουν σε σιγανή φωτιά για μισή ώρα.
Προσέχουμε να έχει αρκετό νερό το φαγητό. Θέλουμε να μαλακώσουν και τα μύδια και το ρύζι και να «δέσει» το μυδοπίλαφο.
Σερβίρουμε το μυδοπίλαφο όπως είναι ζεστό.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές για τα μύδια και το μυδοπίλαφο
Οι γνώστες λένε ότι τα μύδια πρέπει να μαγειρεύονται λίγο. Γι’ αυτό μπορούμε να βάλουμε το φαγητό να πάρει μια βράση για 5-10 λεπτά και μετά να βάλουμε τα μύδια. Από την άλλη δεν τα θέλουμε ωμά, οπότε βράστε τα όσο χρειάζεται.
Μπορούμε να ενισχύσουμε το μυδοπίλαφο προσθέτοντας στο βράσιμο και ψιλοκομμένες πιπεριές (φλωρίνης, πορτοκαλί, πράσινες ή ό,τι θέλετε). Δεν είναι ακριβώς το ίδιο, αλλά σε μερικούς θα αρέσει περισσότερο.
Πολλοί δεν βάζουν καθόλου κρασί στο μυδοπίλαφο, αλλά προτιμάνε να βάλουν στο τέλος λίγο ούζο. Δοκιμάστε το!

supersyntages.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ