Μυστικά επιτυχίας για την καλύτερη κρέπα

 Λιώνετε το βούτυρο και αφήστε το να κρυώσει.

    Όταν φτιάχνουμε μείγματα για χυλό (π.χ. κρέπα, pancakes) φροντίζουμε το βούτυρο που θα χρησιμοποιήσουμε να είναι κρύο, όταν το προσθέτουµε στο αλεύρι. Με αυτό το μυστικό, που μπορεί να φαίνεται μικρό, καταφέρνουμε να μη σβολιάζει ποτέ ο χυλός.

    Για πιο βελούδινο και λείο χυλό µπορούµε, αφού ετοιμάσουμε το αραιό μείγμα, να το σουρώσουμε σε σήτα. Μπορούμε όμως, και να έχουμε κοσκινίσει το αλεύρι νωρίτερα.

    Χτυπάτε το μείγμα ελαφρά με ένα σύρμα κουζίνας και όχι στο μίξερ ή στο μπλέντερ, γιατί εάν το χτυπήσετε πολύ γρήγορα θα γίνουν σκληρές και σαν λάστιχο.

    Αν θέλετε αρωματικές γλυκές κρέπες μπορείτε στο μείγμα για όλες τις κρέπες να προσθέσετε λίγη βανίλια.

Πώς τις διατηρούμε στο ψυγείο

    Μπορείτε να τις ετοιμάσετε τη ζύμη και να τις φυλάξετε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.

    Πρώτα τις αφήνετε να κρυώσουν και στη συνέχεια τοποθετείτε τη μία πάνω στην άλλη βάζοντας ενδιάμεσα λαδόκολλα.

    Τις βάζετε σε μια σακούλα τροφίμων και τις τοποθετείτε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.

    Όταν πρόκειται να τις χρησιμοποιήσετε, τις αφήνετε να ξεπαγώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Argiro.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ