«Μόνο αν στις 30 Νοεμβρίου έχουμε κάτω από 500 κρούσματα θα βγούμε σταδιακά από το lockdown»

«Θα τα καταφέρουμε. Πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι πολύ». Αυτό ήταν το ενθαρρυντικό μήνυμα του Υπουργού Υγείας Βασίλης Κικίλια μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

Ο Υπουργός έδωσε απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα που προβληματίζουν όλους τους Έλληνες σχετικά με την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας και τι θα γίνει από ’δω και στο εξής.

«1.162 κρεβάτια ΜΕΘ υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε όλη τη χώρα. Υπάρχει διασπορά ιού στην κοινότητα. Αντιδράσαμε γρήγορα και αυξήθηκαν οι κλίνες. Και 15.000 αν μπορούσαμε να δημιουργήσουμε αν συνεχίσει να διασπείρεται ο ιός με γεωμετρική άνοδο στην κοινότητα δεν θα ήταν αρκετές» τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Για τα σχολεία

Όσον αφορά τα σχολεία ο κος Κικίλιας είπε:

«Το κλείσιμο των σχολείων είναι το τελευταίο μέτρο που θέλαμε να πάρουμε, αλλά είναι τόσο σοβαρή η κατάσταση που αναγκάστηκε η επιτροπή να επιβάλει αυτό το μέτρο».

«Είναι θέμα κινητικότητας των γονιών, των παππούδων, των γιαγιάδων, των δασκάλων. Όσο μειώνουμε την κινητικότητα μειώνουμε τον κίνδυνο», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τα δειγματοληπτικά τεστ που θα γίνουν σε μαθητές πριν ανοίξουν τα σχολεία αυτά θα γίνουν σε μαθητές όλων των βαθμίδων όπως δήλωσε ο ίδιος.

Πότε θα βγούμε από το lockdown

Ο Υπουργός  τόνισε ότι  άρση του lockdown θα γίνει μόνο αν στις 30 Νοεμβρίου έχουμε κάτω από 500 κρούσματα. Όπως είπε: «Η άρση των μέτρων θα γίνει σταδιακά, προσεκτικά και με την τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας. Αν μέχρι τις 30 Νοεμβρίου τα κρούσματα έχουν κατέβει κάτω από τα 500 τότε σταδιακά μπορούμε να ανοίξουμε εκείνη την ημερομηνία. Πάντα με μέτρα αυτοπροστασίας. Οι επιδημιολόγοι ξέρουν καλύτερα και αυτοί θα κάνουν τις εισηγήσεις στην κυβέρνηση» .

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ