Νέα ενεργειακή επισήμανση προϊόντων της ΕΕ – Νέες ετικέτες σε πλυντήρια, ψυγεία , τηλεοράσεις κλπ

Νέες ετικέτες φέρουν από την 1η Μαρτίου 2021  ψυγεία και καταψύκτες, πλυντήρια και πλυντήρια-στεγνωτήρια ρούχων, πλυντήρια πιάτων, τηλεοράσεις και ηλεκτρονικές διατάξεις απεικόνισης, ακόμη και σε συσκευές συντήρησης κρασιών. Πρόκειται για τη  νέα ενεργειακή επισήμανση προϊόντων της ΕΕ,  που θα δει κάποιος πάνω σε τέτοια προϊόντα στα εμπορικά (φυσικά και ηλεκτρονικά) καταστήματα.

Μάλιστα σύντομα θα υιοθετηθεί η νέα ενεργειακή ετικέτα, και για άλλες ομάδες προϊόντων όπως για λαμπτήρες, για τους οποίους η ενεργειακή ετικέτα θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Σεπτεμβρίου 2021.

Η χρήση της νέας ετικέτας συμβάλλει στην προώθηση της καινοτομίας και την ανάπτυξη συνεχώς αποδοτικότερων προϊόντων, που θα ανήκουν σε όλο και υψηλότερες τάξεις ενεργειακής απόδοσης.

Μεταξύ άλλων η νέα ενεργειακή ετικέτα περιλαμβάνει:  την ενεργειακή κατανάλωση με πιο ευδιάκριτο τρόπο στο μεσαίο τμήμα της ετικέτας, υπολογισμένη με βάση τη χρήση μιας συσκευής από ένα μέσο νοικοκυριό,  τον κωδικό QR στην πάνω δεξιά γωνία, σαρώνοντας τον οποίο με τη βοήθεια ενός «έξυπνου» τηλεφώνου ο καταναλωτής συνδέεται με την ευρωπαϊκή βάση δεδομένων EPREL, όπου βρίσκονται διαθέσιμες περισσότερες πληροφορίες για το προϊόν.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τις ιστοσελίδες των έργων www.label2020.gr  και www.belt-project.eu , όπου υπάρχει σχετικό ενημερωτικό υλικό, ενημερώνει τους καταναλωτές η ΕΚΠΟΙΖΩ .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ