Νέα ευκαιρία να δηλώσουν τα αδήλωτα τετραγωνικά έχουν ξανά χιλιάδες ιδιοκτήτες – Πρόστιμο για την καθυστέρηση

Άνοιξε ξανά η πλατφόρμα για την ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης της ορθής επιφάνειας ακινήτων προς τους δήμους. Έτσι κάποιοι θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία για τα αδήλωτα τετραγωνικά . Ωστόσο θα υπάρξουν πρόστιμα, όπως έχει ανακοινωθεί. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή για δηλώσεις έως το τέλος της χρονιάς .

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα «θα δοθεί η δυνατότητα μέχρι τις 31/12/2021, να γίνει η υποβολή δηλώσεων των ορθών στοιχείων, για τον καθορισμό της επιφάνειας και της χρήσης ακινήτων δημοτών, με διαγραφή του συνόλου των προστίμων, που προκύπτουν από τις διαφορές τετραγωνικών μέτρων και (παράλληλη) υποχρέωση των δηλούντων να καταβάλλουν τα τέλη που αντιστοιχούν στα ορθά τ.μ. σε 24 μηνιαίες δόσεις, υπολογιζόμενα από 1/1/2020 μέχρι την ημερομηνία της δήλωσης».

Ωστόσο – όπως ξεκαθάρισε ο κ. Πέτσας – θα υπάρξει ένα πρόστιμο για όσους καθυστέρησαν προκειμένου «να είμαστε πάντα υπέρ των ανθρώπων, που είχαν σπεύσει από την πρώτη στιγμή, και είχαν δηλώσει αδήλωτα τετραγωνικά». Ετσι όσοι προσέλθουν με το νέο άνοιγμα της πλατφόρμας, θα έχουν πρόστιμο 20% επί του ποσού, που προκύπτει από τη διαφορά των τετραγωνικών μέτρων αυτού του διαστήματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ