Νέα κατολίσθηση χώματος χθες το βράδυ στον Ισθμό – Κλιμάκιο της Ε.Α.Γ.Μ.Ε. συναντήθηκε με την ΑΕΔΙΚ για την παρακολούθηση των γεωλογικών συνθηκών

Νέα κατολίσθηση σημειώθηκε , σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, στην Διώρυγα, χθες το βράδυ. Την στιγμή εκείνη  διέσχιζε το κανάλι ένα πλοίο το οποίο δεν μπόρεσε τελικά να περάσει . Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, έχουν πέσει περίπου 1000 κυβικά χώματος , τα οποία αναμένεται να απομακρυνθούν άμεσα .

Να θυμίσουμε ότι κατολίσθηση χώματος είχε συμβεί και πριν από λίγες ημέρες και άμεσα ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού του καναλιού από την εταιρεία ΑΕΔΙΚ .

Εν τω μεταξύ προχθές  Παρασκευή 20 Νοεμβρίου, κλιμάκιο της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών & Μεταλλευτικών Ερευνών (Ε.Α.Γ.Μ.Ε.) μετέβη στις εγκαταστάσεις της Διώρυγας Κορίνθου στην Ισθμία για συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Διευθυντή ΑΕΔΙΚ, κο Γιώργο Ζούγλη.

Όπως έκανε γνωστό η εταιρεία , στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκε η πρώτη κατάπτωση που προκλήθηκε από μη προβλεπόμενες γεωλογικές συνθήκες και στην συνέχεια  πραγματοποιήθηκε διάπλους της Διώρυγας και αυτοψία πρανών.

«Επισφραγίστηκε συνεργασία μεταξύ Ε.Α.Γ.Μ.Ε. και ΑΕΔΙΚ σε επίπεδο παρακολούθησης-παρατήρησης των τεχνογεωλογικών συνθηκών του καναλιού», καταλήγει η ανακοίνωση της ΑΕΔΙΚ. .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ