Νέος Πρόεδρος της Αμερικής ο Τζο Μπαϊντεν – «Ο λαός αυτής της χώρας μίλησε. Μας έδωσε μια ξεκάθαρη νίκη» δήλωσε σε ενωτικό μήνυμα

Μετά από τέσσερις ημέρες που χρειάστηκε για να καταμετρηθούν οι ψήφοι , τελικά το εκλογικό αποτέλεσμα είναι σαφές: Νέος πρόεδρος των Η.Π.Α , 0 46ος , είναι ο Τζο Μπαϊντεν, ο οποίος κατέκτησε την νίκη συγκεντρώνοντας περισσότερους από τους 270 εκλέκτορες που απαιτούνταν. Προηγήθηκε ένα εκλογικό θρίλερ και εκτιμήσεις που άλλαζαν από ώρα σε ώρα.

Η Κάμαλα Χάρις γίνεται η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος στις ΗΠΑ. Ωστόσο, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως το επιτελείο του θα προσβάλλει τα αποτελέσματα των εκλογών  στα δικαστήρια.

Ο Μπάιντεν και η Κάμαλα Χάρις ετοιμάζονται σε 74 ημέρες να αναλάβουν την εξουσία της χώρας μετά τέσσερα χρόνια υπό την ηγεσία του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο νέος πρόεδρος της Αμερικής εμφανίστηκε ενωτικός στην ομιλία του , κήρυξε την νίκη του στις εκλογές, δεσμευόμενος να «είναι ένας πρόεδρος που θα επιδιώκει να ενώνει και όχι να διχάζει», και κάλεσε τους Αμερικανούς να μην αντιμετωπίζουν πλέον τους «αντιπάλους τους ως εχθρούς».«Ο λαός αυτής της χώρας μίλησε. Μας έδωσε μια ξεκάθαρη νίκη». Το κλίμα στην Αμερική είναι εορταστικό για τους υποστηρικτές του Τζο Μπαϊντεν.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ