Νέο πακέτο μέτρων στήριξης  σχεδιάζει  η κυβέρνηση λόγω της «Όμικρον»;

Ανάλογα με την διάρκεια των περιορισμών και την ζημιά που θα προκαλέσουν το Υπουργείο Οικονομικών , σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζει μέτρα στήριξης για να καλυφθεί μέρος της απώλειας σε κλάδους όπως η εστίαση, η διασκέδαση, τα θέατρα τους κινηματογράφους τα γυμναστήρια και οι παιδότοποι.

Οι νέες  αποφάσεις  που αναμένονται για το αν θα συνεχιστούν ή γίνουν πιο αυστηρά τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης που επιβάλλει η ταχεία εξάπλωση της μετάλλαξης ” Ο”, θα κρίνουν την απόφαση αυτή.

Αν οι περιορισμοί επεκταθούν έως και το τέλος του μήνα (κάτι που είναι πιθανό) υπάρχουν πληροφορίες και από το υπουργείο οικονομικών, αλλά και από το υπουργείο Ανάπτυξης, ότι εξετάζεται και κάποια άμεση ενίσχυση στις επιχειρήσεις που πλήττονται άμεσα.

Εξετάζονται επίσης αν οι περιορισμοί συνεχιστούν και τον Φεβρουάριο , να δοθούν φορολογικές και ασφαλιστικές διευκολύνσεις με την μορφή αναβολής πληρωμής των τρεχουσών υποχρεώσεων. Στην ίδια λογική μπορεί να παραταθεί -εμμέσως- και η αποπληρωμή των οφειλών της πανδημίας, μέσω της ρύθμισης από 36 έως 72 δόσεις.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ