Νίκος Σταυρέλης: “Άφαντο το Open Mall Κορίνθου. Χάνεται 1,5 εκατομμύριο”

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ: ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Νο 39

ΑΦΑΝΤΟ ΤΟ OPEN MALL ΚΟΡΙΝΘΟΥ. ΧΑΝΕΤΑΙ 1,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ

Χορτάσαμε υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα από το Δήμαρχο. Το χειρότερο όλων όμως είναι ότι ο Δήμος από την μία πλευρά μένει στάσιμος και από την άλλη χάνει χρήματα.

Μία από τα ίδια και χειρότερα. Σε λίγους μήνες τελειώνει η θητεία της Δημοτικής Αρχής.

Ένα έργο με χρηματοδότηση 1.500.000 € από το Υπουργείο Ανάπτυξης με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και την προηγούμενη Κυβέρνηση (28/6/2019) για το Κέντρο της πόλης της Κορίνθου.

Όλοι οι Δήμοι εκτελούν τα έργα ανάπλασης των εμπορικών κέντρων τους και εμείς ακόμα δεν έχουμε εγκρίνει και παραλάβει τη μελέτη.

Δικαιολογίες δε χωρούν. Τα Τρίκαλα, η Τρίπολη, η Ιεράπετρα, η Άρτα, η Πρέβεζα, η Μεσσήνη, η Κυπαρισσία, η Βάρδα, τα Χανιά και τόσες άλλες πόλεις σε όλη την Ελλάδα υλοποιούν και τελειώνουν τα σχετικά έργα.

Ο Δήμος Κορινθίων μετά από τέσσερα χρόνια ακόμα κοιτάζει από μακριά τις μελέτες.

Διαψεύστηκαν οι επανειλημμένες δηλώσεις του Δημάρχου (24/11/20, 17/5/21) ότι το έργο θα εκτελεστεί το 2021. Στη συνέχεια έγινε το 2022. Ακολούθως έγινε το 2023. Πέρασαν τρεις μήνες από τη τελευταία του δήλωση στο Δημοτικό Συμβούλιο (30/12/2022) κατά την έγκριση του προυπολογισμού ότι το έργο δημοπρατείται σε ένα μήνα.

Και φυσικά δε συζητάμε για τις δεσμεύσεις του Δημάρχου ότι θα ενταχθεί και η Δημοτική Αγορά, αλλά και το υπόλοιπο εμπορικό κέντρο, που σήμερα είναι εκτός πλάνου.

Πλήρης ανικανότητα.

Το χειρότερο όλων είναι ότι κινδυνεύουμε να χάσουμε τη χρηματοδότηση σαν Δήμος.”

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ