Νίκος Σταυρέλης: “Ανοικτό εμπορικό κέντρο (open mall) συνέχεια…”

Τις παρακάτω διαπιστώσεις σχετικά με το ανοικτό εμπορικό κέντρο στο κέντρο της  Κορίνθου , μετά και την σχετική συζήτηση στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Κορινθίων κάνει, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της «Πνοής Δημιουργίας» Νίκος Σταυρέλης με ανάρτησή του στο FB :

«ΑΝΟΙΚΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ (OPEN MALL) ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Μετά την πρόσφατη ανάρτησή μας σχετικά με τις τεράστιες καθυστερήσεις για το έργο του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου στο κέντρο της πόλης (ένταξη από το Υπουργείο Ανάπτυξης στις 28/6/2019) μόλις προχθές η Δημοτική Αρχή εισήγαγε σχετικό θέμα στην Οικονομική Επιτροπή παραλαβής της μελέτης που εκπονήθηκε από Γραφείο μελετών.

Βέβαια για την δημοπράτηση και την κατασκευή του έργου ακόμα είμαστε πολύ μακριά.

Όμως τι διαπιστώσαμε στη μελέτη και αναφέραμε στη συνεδρίαση:

Σε συνολικό προϋπολογισμό έργου 1.409.000€ οι εργασίες κατασκευής των πεζόδρομων ανέρχονται μόλις σε 543.115€ (Χωματουργικά, Σκυροδέματα, Επιστρώσεις, Ηλεκτρομηχανολογικά, Φύτευση, Παγκάκια κλπ). Το υπόλοιπο ποσόν αφορά (Απολογιστικά, ΓΕ+ΟΕ 18%, Απρόβλεπτα 15%, Αναθεώρηση, ΦΠΑ). Είναι προφανές ότι με 543.000€ το έργο προφανώς και είναι θνησιγενές (κατασκευή οδού Ερμού, Πυλαρινού (από Δερβενακίων μέχρι Περιάνδρου), Δαμασκηνού (πεζοδρόμιο από Ερμού μέχρι Δερβενακίων) και Κύπρου(πεζοδρόμιο από Ερμού μέχρι Εθν. Αντίστασης) με κίνδυνο να μείνει ημιτελές. Τόσο μεγάλο ποσόν απολογιστικών σε μελέτη πρώτη φορά συναντώ στην πολύχρονη αυτοδιοικητική μου πορεία.

Επί συνολικού προϋπολογισμού 1.409.000€ η Φύτευση και το Πράσινο είναι μόλις 14.000 €.

Κανένα ποσόν δεν αναφέρεται στη μελέτη για Αστικό Εξοπλισμό έξυπνης πόλης (πεζοδιαβάσεις, καθίσματα, πληροφόρηση, κ.ά) όπως προβλεπόταν στην αρχική μελέτη ένταξης στο πρόγραμμα.

Ουδεμία αναφορά γίνεται για τη Δημοτική Αγορά, όπως είχε αναφέρει ο Δήμαρχος χαρακτηριστικά πριν από μερικούς μήνες, σύμφωνα με τον οποίο στη μελέτη του OPEN MALL θα περιλαμβανόταν και η δημοτική αγορά.

Η απάντηση του Δημάρχου επί των ανωτέρω είναι ότι δεν το γνώριζε.

Τα συμπεράσματα δικά σας.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ