Νίκος Σταυρέλης για την Ιαματική Πηγή στα Λουτρά της Ωραίας Ελένης : «Κύριε Δήμαρχε ή δεν μας τα είπατε καλά ή δεν σας τα είπε καλά ο Υπουργός»

Ο επικεφαλής της «Πνοής Δημιουργίας» και της Αντιπολίτευσης στον Δήμο Κορινθίων κ. Νίκος Σταυρέλης αναφέρει σε σημερινή ανάρτηση στην σελίδα του στο F σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα της ιαματικής Πηγής στα Λουτρά  Ωραίας Ελένης:

«Πριν λίγες ημέρες ο Δήμαρχος μας ανακοίνωσε ότι ο Υπουργός Τουρισμού κ. Θεοχάρης σε πρόσφατη επίσκεψή του δήλωσε ότι επίκειται η παραχώρηση στο Δήμο της χρήσης και εκμετάλλευσης της Ιαματικής Πηγής Λουτρών Ωραίας Ελένης, αμέσως μετά τη ψήφιση σχετικού νομοσχεδίου από τη Βουλή, που θα επιτρέπει την παραχώρηση.

Στη προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ανέφερα: «Κύριε Δήμαρχε ή δεν μας τα είπατε καλά ή δεν σας τα είπε καλά ο Υπουργός». Το νομοσχέδιο που κατέθεσε σε διαβούλευση ο Υπουργός σε καμία διάταξη δεν προβλέπει κάτι τέτοιο. Και όχι μόνο αυτό αλλά παίρνει όλες τις ιαματικές πηγές της χώρας και τις δίνει σε μία Ανώνυμη Εταιρεία με κύριο μέτοχο το Κράτος με τουλάχιστον 51%. Αυτό έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων σε όλη τη χώρα , με έντονες διαμαρτυρίες του Συνδέσμου Ιαματικών Πηγών Ελλάδος αλλά και τις ΚΕΔΕ.

Ο κ. Δήμαρχος μου απάντησε: «Τα ίδια που είπα τα ίδια λέω και τώρα. Ο Υπουργός είπε τα μισά». Τα συμπεράσματα δικά σας. Ζήτησα να συζητηθεί εκτάκτως στο Συμβούλιο το θέμα εκφράζοντας την έντονη αντίδρασή μας, όπως άλλωστε ζητά και ο ΣΔΙΠΕ. Ο Δήμαρχος ανέφερε να έλθει σε τακτική συνεδρίαση. Συμφώνησα.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ