Νίκος Σταυρέλης: “Είτε να γίνουν περισσότερα έργα είτε να μειωθούν τα πανάκριβα δημοτικά τέλη ύδρευσης”

Ο Νίκος Σταυρέλης, ως επικεφαλής της “Πνοής Δημιουργίας”, ενημερώνει, στις 15 Ιουλίου 2021, μέσω του F , για τα θέματα που συζητήθηκαν στην Δ.Ε.Υ.Α.Κ και την θέση που πήρε:  

“ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
-Ζήτησα να εφαρμοστούν οι οδηγίες του άρθρου 4 Ν. 4736/20 για τοποθέτηση κοινόχρηστων βρυσών δωρεάν παροχής πόσιμου νερού από 1ης Ιουλίου 2021 , όπως προβλέπει η διάταξη, σε παιδικές χαρές και δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Κορινθίων για τον περιορισμό μείωσης της κατανάλωσης των πλαστικών προϊόντων μίας χρήσης.
Αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης Δ.Ε. Άσσου-Λεχαίου. Εγκρίθηκε νέα παράταση μέχρι 30/11/21. Το έργο έχει συμβασιοποιηθεί 24/1/2019. Δυστυχώς οι ρυθμοί εκτέλεσης δεν είναι σωστοί και έχουν υπερβεί όλα τα όρια μέχρι σήμερα. Μένει ορισμένο μέρος ανεκτέλεστου έργου σε εσωτερικούς δρόμους των δημοτικών κοινοτήτων. Το κυριότερο και δυσκολότερο όμως είναι ότι δεν έχουν τοποθετηθεί οι προβλεπόμενες 720 νέες παροχές και άλλες 340 παροχές στο δίκτυο ύδρευσης που είχε κατασκευαστεί επί δημαρχίας Μπάμπη Καμπούρη και ουδέποτε έχει χρησιμοποιηθεί. Τώρα ο Δήμαρχος οφείλει να δώσει εξηγήσεις στους κατοίκους της Δ.Ε. Άσσου-Λεχαίου όταν πέρσι το Δεκέμβριο (9/12/20) έδινε υποσχέσεις από κοινού με τον εργολάβο ότι το έργο θα παραδοθεί σε χρήση σε 3 μήνες (δηλαδή τον Απρίλιο 2021). Προσωπικά δεν βλέπω να παραδίδεται ούτε το Δεκέμβρη του 2021. Μακάρι να διαψευστώ.
Έργα διάθεσης νερού από ΕΕΛ (Βιολογικό) για άρδευση στο Δήμο Κορινθίων. Πολύπαθο έργο. Συμβασιοποιήθηκε 10/4/2018 και μέχρι σήμερα έχει πάρει 7 παρατάσεις. Ουσιαστικά έχει γίνει διακοπή εργασιών από 19-1-2021. Εγκρίναμε την πληρωμή λογαριασμού 31.769€ από τους πόρους της ΔΕΥΑΚ για να προμηθευτεί σωλήνες ο εργολάβος, μέχρι να αποδοθούν τα χρήματα από το Υπουργείο Υποδομών. Και εδώ πρέπει να δώσει εξηγήσεις ο Δήμαρχος στους αγρότες που δύο φορές μέχρι τώρα (μία στο Πεδίο Βολής (24/11/20) και μία στα Εξαμίλια 18/2/21) υποσχέθηκε ότι σε τρεις μήνες θα παραδοθεί σε χρήση το έργο. Και να φανταστείτε ότι δεν έχει γίνει ακόμα ο διαγωνισμός μίσθωσης μηχανημάτων επεξεργασίας των νερών του βιολογικού καθαρισμού για τριτοβάθμια επεξεργασία. Κατά τα άλλα οι αγρότες περιμένουν μέρα με τη μέρα το νερό να ποτίσουν.
Εγκρίθηκαν ομόφωνα οι οικονομικές καταστάσεις χρήσης 2020 της ΔΕΥΑΚ. Επισήμανα όμως δύο βασικά σημεία του Ισολογισμού.
1)Το ιδιαίτερα αυξημένο υπόλοιπο των ταμειακών Διαθεσίμων (ΤΑΜΕΙΟ) το οποίο στις 31/12/20 ανήλθε στο ποσό ρεκόρ 2.226.832 €, το μεγαλύτερο από την ίδρυση της ΔΕΥΑΚ και μάλιστα εν μέσω της πανδημίας που δημιουργήθηκαν προβλήματα στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Ζήτησα είτε να γίνουν περισσότερα έργα είτε να μειωθούν τα πανάκριβα δημοτικά τέλη ύδρευσης.
2)Το μεγάλο υπόλοιπο Απαιτήσεων από οφειλές καταναλωτών 10.826.138 €. Ζήτησα να γίνουν ενέργειες είσπραξης ή νόμιμης διεκδίκησης με όρους ρύθμισης, δεδομένου ότι το 60% του ποσού αυτού αφορά 50 μακροχρόνια στρατηγικούς κακοπληρωτές οφειλέτες, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ