Νίκος Σταυρέλης: «Πολεοδόμηση στρατοπέδου . Δυστυχώς ο Δήμαρχος δεν ακούει κανέναν»

Σχολιάζοντας τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής  στον δήμο Κορινθίων, ο επικεφαλής της «Πνοής Δημιουργίας» Νίκος Σταυρέλης, μεταξύ άλλων, εξηγεί με ανάρτησή του στο τι πρότεινε η παράταξή του για το 6ο Σ.Π. και απορρίφθηκε.

Αναφέρει : « Στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής  εξετάστηκε η ένσταση της παράταξής μας επί της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 14/2/22 για την πολεοδόμηση του στρατοπέδου του 6ου Συντάγματος Πεζικού. Ήταν η μόνη ένσταση που υποβλήθηκε εμπρόθεσμα.

Ο Δήμαρχος είχε δεσμευτεί ότι θα γίνει διαβούλευση. Δυστυχώς δεν τήρησε το λόγο του και πήγε στο βρόντο η υπόσχεσή του.Η ένστασή μας αφορούσε τρία σημεία:

1)Να παραμείνει το ιστορικό γήπεδο με την υπάρχουσα κερκίδα σε λειτουργία και να μην γίνουν οικοδομικά τετράγωνα. Δυστυχώς απορρίφθηκε.

2)Να γίνει ένα μεγάλο υπερτοπικό πάρκο 20 στρεμμάτων. Δυστυχώς απορρίφθηκε.

3)Να μειωθεί το ύψος των οικοδομών από 12 μέτρα (τετραόροφες οικοδομές) σε 7,50 μέτρα (διόροφες). Δυστυχώς απορρίφθηκε.

Βέβαια η απόρριψη έγινε κατά πλειοψηφία. Ο κ. Γκερζελής ψήφισε υπέρ της ένστασης και επιπλέον πρότεινε να μην γίνουν πολυκατοικίες (δεν τις έχει ανάγκη ο τόπος μας) στο χώρο των 300 στρεμμάτων, αλλά ο Δήμος να απαλλοτριώσει ή αγοράσει την έκταση από το ΤΕΘΑ με την προβλεπόμενη αποζημίωση να ανέρχεται σε 30.000.000€.» . Επίσης ο κος Σταυρέλης τόνισε «ότι πλέον υπάρχουν πολύ σοβαρά ζητήματα νομιμότητας της πολεοδόμησης του στρατοπέδου. Δυστυχώς ο κ. Δήμαρχος δεν άκουσε κανένα από τους παρισταμένους δημοτικούς συμβούλους..», «…Τονίσαμε ότι δεν μπορεί να ολοκληρωθεί η διαδικασία για να περιέλθει στο Δήμο πριν από 2 ή 3 χρόνια , διότι οι διαδικασίες είναι πάρα πολλές. Άρα δεν είναι επείγον.

Αν το πρόσχημα είναι άρον άρον να γίνει η όποια πολεοδόμηση για να φύγουν οι δομές μεταναστών, πεδίον δόξης λαμπρό η Κυβέρνηση αύριο το πρωί να μεταφέρει τους μετανάστες σε άλλες δομές, όπως άλλωστε έχει κάνει σε άλλα μέρη της χώρας. Δεν είναι δικαιολογία αυτή.

Η ουσία είναι ότι ο Δήμος ουσιαστικά χάνει από αυτή την πολεοδόμηση. Από τα 300 στρέμματα θα πάρει ούτε 50 τελικά για αξιοποίηση. Τα υπόλοιπα ωφελούν τις πολυκατοικίες που θα φτιάξει το ΤΕΘΑ.

Τέλος αναφέραμε στη τοποθέτησή μας ότι ουσιαστικά ο Δήμαρχος δεν έκανε καμία διαπραγμάτευση με το ΤΕΘΑ υπέρ των συμφερόντων του Δήμου και το αποτέλεσμα είναι δυσμενέστατο που θα επηρεάσει τους κατοίκους και την Κόρινθο τα επόμενα 100 χρόνια. Εμείς σε κάθε περίπτωση με οποιονδήποτε νόμιμο τρόπο θα επιδιώξουμε την αποκατάσταση της αδικίας προς όφελος των δημοτών και της πόλης.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ