Νίκος Ταγαράς: “Επιταχύνουμε την Πολεοδόμηση στο Μάτι”- Τί ανέφερε ο Υφυπουργός για την πορεία των διαδικασιών

Την παρακάτω ανάρτηση έκανε στο F ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Ταγαράς  με αφορμή την συμπλήρωση 3 χρόνων απο την τραγωδία στο Μάτι (23/7/2018) :
“Τρία χρόνια μετά την εθνική τραγωδία, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος επιταχύνουμε τις διαδικασίες έκδοσης οικοδομικών αδειών, με στόχο να δώσουμε διέξοδο στους άστεγους πολίτες μέχρι τέλη Ιουλίου.
Οι πληγείσες δημοτικές ενότητες αποτελούν μια αντιπροσωπευτική περιοχή όλης της χώρας σε ότι αφορά στον σχεδιασμό και στην πολεοδόμηση διότι τα έχουν όλα: σχέδια πόλεων, οικισμούς, εκτός σχεδίου περιοχές, δασικές περιοχές, αιγιαλούς, αρχαιολογικούς χώρους και ρέματα.
Βρισκόμαστε πλέον στη φάση αποστολής του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος και έτσι ολοκληρώνεται η πρώτη φάση σχεδιασμού.
Το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο για αυτές τις περιοχές είναι «πιλοτικό» και με την έγκριση από το Συμβούλιο της Επικρατείας θα αποτελέσει τη βάση για περιοχές με παρόμοια χαρακτηριστικά σε όλη την Επικράτεια.
Η ολοκλήρωση του πολεοδομικού, χωροταξικού και ρυμοτομικού σχεδιασμού στην πυρόπληκτη περιοχή των Δημοτικών Ενοτήτων Νέας Μάκρης και Ραφήνας (Μάτι, Κόκκινο Λιμανάκι, Αγία Μαρίνα, Σκουφέικα, Πευκώνας) αποτελεί βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης.
Η διαβούλευση που προηγήθηκε ήταν διαρκής και πρωτοφανής. Με επισκέψεις στην περιοχή, αυτοψίες, συναντήσεις με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, φορείς, κατοίκους και συνεχείς τηλεδιασκέψεις, συντονίσαμε το σχεδιασμό και τις ενέργειες του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου. Η εκπόνηση του ΕΠΣ ολοκληρώθηκε σε μόλις δύο χρόνια, χρονικό διάστημα που αποτελεί ρεκόρ, δεδομένου ότι στο παρελθόν η ίδια διαδικασία απαιτούσε περίπου 10 χρόνια.
Με κοινωνική ευαισθησία και μέριμνα για τους ανθρώπους που έχασαν την κύρια κατοικία τους από τη φονική πυρκαγιά και σε συνέχεια της δέσμευσης του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη για τη στεγαστική τους αποκατάσταση, σε μία περιοχή 17,5 στρεμμάτων θα δημιουργηθούν περίπου 100 κοινωνικές κατοικίες των 80 τετραγωνικών μέτρων.
Εντός του μήνα θα έχουμε ανάδοχο για τη δεύτερη φάση, που είναι το πολεοδομικό σχέδιο εφαρμογής (ρυμοτομικό σχέδιο), το οποίο περιλαμβάνει δρόμους, πλατείες και όλη τη χάραξη επί εδάφους με χρήσεις και όρους δόμησης.
Για το Ρυμοτομικό Σχέδιο Εφαρμογής, τη δεύτερη φάση και την Πράξη Εφαρμογής έχουμε ορίζοντα ολοκλήρωσης το επόμενο καλοκαίρι.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ