Νίκος Ταγαράς: «Το θέμα της Διώρυγας δεν αφορά μόνο την Κορινθία και συνολικά την Ελλάδα, αλλά είναι ένα παγκόσμια ξεχωριστό έργο» –  «3 έργα – παρεμβάσεις»

Στη  χθεσινή σύσκεψη για το μείζον θέμα της Διώρυγας  που έγινε στα γραφεία της διοίκησης της Διώρυγας ΑΕ, στα Ίσθμια, ο Υφυπουργός Νίκος Ταγαράς έκανε λόγο για «τρία έργα- παρεμβάσεις για τη Διώρυγα». Στόχος της τηλεδιάσκεψης που έγινε είναι η επίσπευση των παρεμβάσεων και των διαδικασιών αποκατάστασης της ευστάθειας των πρανών, η χρηματοδότηση, η συνεχής παρακολούθηση, η έγκαιρη προειδοποίηση καθώς και η περίφραξή της.

Ως πρώτο θέμα έθεσε ο κ. Ταγαράς την άρση της επικινδυνότητας που οφείλεται στην κατάπτωση των πρανών. «Δεν τίθεται θέμα αντιστήριξης, αλλά προστασίας της επιφάνειας των πρανών κάτω από τη στάθμη της θάλασσας (σε βάθος περίπου 8 μέτρων) όπου παρατηρούνται τα προβλήματα διάβρωσης. Τον ρόλο αυτόν τον έπαιζαν οι λίθινοι κρηπιδότοιχοι που δεν υπάρχουν πλέον στη θέση αυτή» είπε χαρακτηριστικά. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ήδη δρομολογείται χρηματοδότηση ύψους περίπου 9 εκατ. ευρώ.

 «Μηχανισμός έγκαιρης προειδοποίησης από το ΥΠΕΝ – Πράσινο Ταμείο»

Με δεδομένο ότι τα ζητήματα επικινδυνότητας στη Διώρυγα είναι μείζονος σημασίας, ο κ. Ταγαράς προανήγγειλε ότι θα υπάρξει χρηματοδότηση – από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ειδικότερα από το Πράσινο Ταμείο «ώστε να κινηθεί η διαδικασία και να στηθεί γρήγορα ένας μηχανισμός παρακολούθησης και έγκαιρης προειδοποίησης της αστοχίας των πρανών, ξεκινώντας από την περιοχή που έχει επικινδυνότητα σήμερα».

Κατασκευή Περίφραξης

Επίσης ο  κ. Ταγαράς αναφέρθηκε και στο 3ο έργο που πρέπει να γίνει, δηλαδή στην κατασκευή της περίφραξης, συνολικού προϋπολογισμού 900.000 ευρώ. Τα χρήματα έχουν εξασφαλιστεί για να προχωρήσει γρηγορότερα το έργο. «Το θέμα της Διώρυγας δεν αφορά μόνο την Κορινθία και συνολικά την Ελλάδα, αλλά είναι ένα παγκόσμια ξεχωριστό έργο», είπε ο κ. Ταγαράς,.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ