Να “ριχθεί άπλετο φως” στην υπόθεση της καταδίωξης στο Πέραμα με απολογισμό έναν νεκρό και 8 τραυματίες θέλει το Υπουργείο – Κατεπειγόντως πειθαρχικός έλεγχος

φωτο διαδίκτυο

Εκτός απο την θλίψη που υπάρχει στην κοινότητα των ΡΟΜΑ στον Ασπρόπυργο για τον θάνατο του 20χρονου, από τις σφαίρες αστυνομικού κατά την διάρκεια της καταδίωξης, επικρατεί και οργή και πολλά αναπάντητα ερωτηματικά : όπως αναφέρουν ΡΟΜΑ μιλώντας στην τηλεόραση, αναρωτιούνται γιατί οι αστυνομικοί δεν έριξαν στα λάστιχα του αυτοκινήτου για να το ακινητοποιήσουν; και έπρεπε να χαθεί μια ανθρώπινη ζωή ; και ζητούν Δικαιοσύνη .

Παράλληλα έρχονται στο φως διάφορα στοιχεία για την εξέλιξη της υπόθεσης που συνέβη χθες στο Πέραμα.

Θυμίζουμε πως στη θέα των αστυνομικών ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να διαφύγει, με την καταδίωξη να καταλήγει στην περιοχή του Περάματος, όπου το όχημα ακινητοποιήθηκε, όταν του έκοψε την πορεία ένα λεωφορείο.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, οι δράστες κινήθηκαν προς τα πίσω και εμβόλισαν πέντε δίκυκλα ομάδων ΔΙ.ΑΣ., τραυματίζοντας συνολικά επτά αστυνομικούς. Το τρίτο άτομο που επέβαινε στο όχημα διέφυγε και αναζητείται.
Ένας νεκρός και πολλοί τραυματίες είναι ο απολογισμός αυτής της επιχείρησης.

Εν τω μεταξύ η υπόθεση προκάλεσε την παρέμβαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Παναγιώτη Θεοδωρικάκου. Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση  τονίζεται ότι ο κ. Θεοδωρικάκος «ζήτησε από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας να προχωρήσει κατεπειγόντως πειθαρχικός έλεγχος και ταυτοχρόνως πλήρης επιχειρησιακή αξιολόγηση της δράσης της ΕΛ.ΑΣ στο γνωστό αιματηρό γεγονός το βράδυ της Παρασκευής στο Πέραμα».
Παράλληλα, τονίζεται ότι «η επιχειρησιακή αξιολόγηση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες πέντε ημέρες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ