ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Κορινθίας: “Την κραυγή αγωνίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων την ακούει κανείς στην κυβέρνηση;”

Δελτίο Τύπου

“Από την αρχή της θητείας της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη παρακολουθούμε σε επεισόδια τον «θάνατο του εμποράκου» με αποφάσεις και επιλογές που αφήνουν στο έλεος της οικονομικής ή υγειονομικής καταιγίδας τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Τελευταία «επιτυχία» του κυβερνητικού επιτελείου η έκθεση των ήδη χειμαζόμενων επιχειρήσεων στις ιλιγγιώδεις αυξήσεις της ενέργειας και δη της ηλεκτρικής.
Η ανησυχία, η αβεβαιότητα, ο φόβος είναι πλέον έκδηλα σε όλους τους επιχειρηματίες και καταστηματάρχες για τα απλήρωτα χρέη που συσσωρεύονται και τις ανυπέρβλητες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθώς παλεύουν μόνοι τους να διασωθούν μέσα στον κυκεώνα της κυβερνητικής αδιαφορίας και αναλγησίας.
Η επιστολή του προέδρου του Επιμελητηρίου Κορινθίας, που είδε το φως της δημοσιότητας πριν από λίγα 24ωρα, υπογραμμίζει ακριβώς αυτή την απελπιστική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το μεγάλο ποσοστό των επιχειρήσεων στο νομό μας. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, αν και πολιτικά προσκείμενος στη ΝΔ, προς τιμήν του, εκφράζει με παρρησία όλη την απελπισία και τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει η μικρομεσαία επιχείρηση στο νομό μας και ζητά αντισταθμιστικά μέτρα.
Μιλά για ζοφερή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην ελληνική οικονομία και παρότι χρυσώνει το χάπι στους κυβερνητικούς πολιτικούς φίλους του, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του, υπογραμμίζει σε ιδιαίτερα δραματικούς τόνους, ότι κινδυνεύει άμεσα η οικονομική βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, του ανθρώπινου δυναμικού τους και ότι οι αυξήσεις μετακυλίονται στον καταναλωτή απειλώντας άμεσα και ουσιαστικά την ανταγωνιστικότητα και την κατανάλωση.
Το Επιμελητήριο Κορινθίας που γίνεται αποδέκτης των παραπόνων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και καταστηματαρχών, βλέπει την καταστροφική οικονομική χιονοστιβάδα που έρχεται και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Τι παραπάνω να πούμε εμείς;
Η ανεργία, η φτώχεια, η ανέχεια, η κοινωνική αποδόμηση, χτυπούν την πόρτα της ήδη εύθραυστης οικονομικής ζωής στην Κορινθία και η κυβέρνηση περί άλλων τυρβάζει. Ο νομός μας δέχεται πολλαπλά χτυπήματα από τις αγροτικές καλλιέργειες που φέτος καταστράφηκαν, από τη σταφίδα που δεινοπάθησε, από τη Διώρυγα που παραμένει κλειστή, από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δέχονται το τελειωτικό χτύπημα με τις υπέρογκες αυξήσεις στην ηλεκτρική ενέργεια.
Και όλα αυτά έχοντας στο πολιτικό δυναμικό του νομού δύο υφυπουργούς που επιδίδονται με ιδιαίτερη επιτυχία σε φανταστικούς διαξιφισμούς δεκάδων φανταστικών εκατομμυρίων πάνω από τη ρημαγμένη Κορινθία. Σε ποιο παραμύθι ζουν άραγε; Γιατί ποιος είναι ο κακός ο δράκος το γνωρίζουμε όλοι!
Σε κάθε περίπτωση η κραυγή αγωνίας των μικρομεσαίων και της κορινθιακής αγοράς, που το Επιμελητήριο Κορινθίας εκφράζει μέσα από την επιστολή του, αποτελεί τη ζοφερή πραγματικότητα και τα αντισταθμιστικά μέτρα που προτείνονται, αν και μοιάζουν επιφυλακτικά και δειλά, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και γι’ αυτό, τα ακούμε με προσοχή, τα προσυπογράφουμε, ενώνουμε τις δυνάμεις μας και τα διεκδικούμε μαζί τους.
Το αμφίβολο είναι, όπως και σε άλλες ανάλογες περιπτώσεις, αν τα ακούει κανείς από την κυβέρνηση των α(χ)ρίστων! Αλήθεια, ακούει κανείς;

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κορινθίας”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ