Νωρίτερα και σε περισσότερους δικαιούχους σχεδιάζει να διαθέσει φέτος το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης η κυβέρνηση – Στην Γ’ ζώνη η Κορινθία

Να ζεστάνει ακόμη περισσότερα νοικοκυριά φέτος  και νωρίτερα σε σχέση με άλλες χρονιές, σκέφτεται η κυβέρνηση , αφού σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα «υπάρχουν σκέψεις» για την αλλαγή και επέκταση του επιδόματος θέρμανσης. Συνολικά μέχρι το τέλος του έτους σχεδιάζεται να διατεθούν 84 εκ. ευρώ για επίδομα θέρμανσης στα ευάλωτα νοικοκυριά, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο επιδότησης όχι μόνον της αγοράς πετρελαίου αλλά και  άλλων πηγών θέρμανσης.

Το κονδύλι των 84 εκατ. ευρώ προβλέπεται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2021 που κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή.

Το επίδομα της χειμερινής περιόδου 2020 – 2021, αναμένεται να καταβληθεί νωρίτερα, αλλά και σε πιο πολλούς προκειμένου να δοθεί μια πρόσθετη στήριξη. Θα δοθεί πριν την Πρωτοχρονιά προκαταβολικά αλλά, η παρατεταμένη καλοκαιρία και το γεγονός ότι οι δεξαμενές είναι γεμάτες από την προηγούμενη άνοιξη επειδή επιτράπηκε η αγορά σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές μέχρι τον Μάιο, ωθεί το οικονομικό επιτελείο σε ανασχεδιασμό, προκειμένου το επίδομα να ωφελήσει περισσότερους που το έχουν ανάγκη.

Το επίδομα θα χορηγηθεί προκαταβολικά στους δικαιούχους και στο πρώτο τρίμηνο του 2021 θα γίνει ο έλεγχος των παραστατικών και των στοιχείων που θα συμπληρώσουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ τα νοικοκυριά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φέτος το επίδομα θέρμανσης για πρώτη φορά θα δοθεί και σε όσους καταναλώνουν φυσικό αέριο ή και υγραέριο.

Όσο για τη θέρμανση με το ηλεκτρικό ρεύμα (ηλεκτρικά καλοριφέρ, θερμοπομποί, καυστήρες ρεύματος κλπ) μένουν εκτός επιδόματος, καθώς ισχύει ούτως ή άλλως το κοινωνικό τιμολόγιο ηλεκτρικού ρεύματος.

Τα ποσά

Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις για κάθε δικαιούχο χορηγείται επίδομα ίσο με 250 ευρώ αν η κύρια κατοικία του ανήκει στην Γεωγραφική Ζώνη Α, 180 ευρώ αν ανήκει στη ζώνη Β, 110 ευρώ στη ζώνη Γ και 80 ευρώ στη ζώνη Δ.

Το επίδομα προσαυξάνεται κατά 10% για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του δικαιούχου. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, το επίδομα δεν θα υπερβαίνει τα 350 ευρώ. Το επίδομα μειώνεται κατά 20% για τους μη ορεινούς δήμους που ανήκουν στις αντίστοιχες ζώνες.

Η Κορινθία ανήκει στην ζώνη Γ .

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ