Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας: “Ξεδιπλώνεται το σχέδιο της ΝΔ: αστυνόμευση, αυταρχισμός και καταστολή παντού”

Από την Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ ανακοινώθηκαν απόψε τα ακόλουθα:

“Η κυβέρνηση της ΝΔ αποκάλυψε τον αυταρχισμό και την αστυνομοκρατία που αποδεικνύεται ότι είναι συστατικά στοιχεία της. Μέρα τη μέρα ξεδιπλώνεται το σχέδιο της: αστυνόμευση, αυταρχισμός και καταστολή. 

Η πανδημία της έδωσε τη χρυσή ευκαιρία να το εφαρμόσει.

Αντί να στηρίξει την δημόσια υγεία, την οικονομία και τα πληττόμενα κοινωνικά στρώματα, νομοθετεί νύχτα την αστυνομοκρατία και τον αυταρχισμό, για να πλήξει τα δικαιώματα των πολιτών, το κράτος δικαίου και την δημοκρατία.

Τα φαινόμενα βίας, αυταρχισμού και καταστολής, όπως τα είδαμε να εφαρμόζονται και στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, δεν είναι μεμονωμένα. Κλιμακώνονται συστηματικά με την ανοχή και την πολιτική κάλυψη της ίδιας της κυβέρνησης, όπως καθημερινά επιβεβαιώνεται από τις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου και των αρμοδίων υπουργών. 

Είναι φαινόμενα που έχει καταγγείλει τόσο η Διεθνής Αμνηστία όσο και ο Συνήγορος του Πολίτη. Το αλαζονικό αυτί της κυβέρνησης όμως, δεν ιδρώνει. 

Δεν αντιλαμβάνεται ότι οι πολίτες είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των πολιτών και τους θεσμούς της δημοκρατίας. Είναι αποφασισμένοι να σταματήσουν τον αυταρχισμό και την αστυνομοκρατία που απλώνονται καθημερινά πάνω στο σώμα μιας πληγωμένης από την πανδημία, κοινωνίας, η οποία βιώνει επί ένα χρόνο τώρα την ανικανότητα της κυβέρνησης να την διαχειριστεί.

Την ανικανότητα αυτή δεν θα επιτρέψουμε να μετατρέψει η κυβέρνηση σε βαθιά πληγή για την λειτουργία των θεσμών και της δημοκρατίας.

Κόρινθος, 09 Μαρτίου 2021

Νομαρχιακή Επιτροπή  ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Κορινθίας”

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ