Ν. Σαντορινιός: «Καλούμε την Κυβέρνηση, έστω και τώρα, να αποσύρει τις αντεργατικές ρυθμίσεις και να προχωρήσει σε ανοιχτό και ειλικρινή διάλογο με τους Έλληνες Ναυτικούς»

Δήλωση έκανε σήμερα ο  Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ Ν. Σαντορινιός , ενόψει της αυριανής 48ωρης απεργίας των ναυτεργατικών Σωματείων, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Τον τελευταίο χρόνο, η ναυτεργασία έχει δεχθεί σοβαρά πλήγματα από την Κυβέρνηση της ΝΔ. Το Υπουργείο Ναυτιλίας συστηματικά και κατ΄ εξακολούθηση στοχοποιεί τους Έλληνες ναυτεργάτες και τα εργασιακά τους δικαιώματα, μέσα από φωτογραφικές ρυθμίσεις και νυχτερινές τροπολογίες, που προσβάλλουν την εργατική νομοθεσία, ευνοούν συγκεκριμένα συμφέροντα και υποβαθμίζουν τον κλάδο….

Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προστάτευσε και ενίσχυσε το ρόλο της ναυτεργασίας, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη συνεισφορά του κλάδου στην Ελληνική Οικονομία και τον κομβικό ρόλο που επιτελεί στην στήριξη της ελληνικής ναυτιλίας, ενώ ως Αξιωματική Αντιπολίτευση πρωτοστατήσαμε στην αποδόμηση των φωτογραφικών ρυθμίσεων και εξηγήσαμε στον ελληνικό λαό τις κρυφές διαδρομές της Κυβέρνησης με συγκεκριμένα συμφέροντα και τις προσπάθειες για την ανατροπή του εργασιακού πλαισίου προστασίας των ναυτικών μας.

Η επικείμενη 48ωρη απεργία των ναυτεργατών της χώρας είναι δίκαιη και βάσιμη. Στεκόμαστε το πλευρό των Ελλήνων ναυτικών και χαιρετίζουμε τις κινητοποιήσεις τους απέναντι σε μια Κυβέρνηση που ανατρέπει τα εργασιακά δικαιώματα, που βλέπει την κρίση ως ευκαιρία για τους δικούς της εκλεκτούς και που δεν διστάζει να σύρει στην φτωχοποίηση έναν παραγωγικό και σημαντικό για την ελληνική οικονομία, κλάδο.

Καλούμε την Κυβέρνηση, έστω και τώρα, να αποσύρει τις αντεργατικές ρυθμίσεις και να προχωρήσει σε ανοιχτό και ειλικρινή διάλογο με τους Έλληνες Ναυτικούς».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ