Ν. Σταυρέλης: “Γιατί η παράταξή μας δεν έδωσε θετική ψήφο στο σχέδιο βελτίωσης των πλατειών στα Περιβολάκια και Σταύρου Ηλιόπουλου”

“ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΛΑΤΕΙΩΝ ΠΑΝΑΓΗ ΤΣΑΛΔΑΡΗ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΥ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ”

«Όταν τον Μάρτη του 2021 ο Δήμαρχος ζήτησε να διαλυθεί η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου Ανάπλασης πλατείας Παναγή Τσαλδάρη (Περιβολάκια) προκειμένου να δοθεί σε χρήση, όπως ακριβώς ήταν, δεσμεύτηκε στην Οικονομική Επιτροπή ότι για τις υπολειπόμενες εργασίες θα συντασσόταν νέα μελέτη για να δημοπρατηθεί.

Δυστυχώς πάει περίπατο και αυτή η δέσμευση.

Πέρασε 1,5 χρόνος για να φέρει θέμα σήμερα στην Οικονομική Επιτροπή και να μας ζητήσει την θετική ψήφο μας σε δημοπράτηση νέου έργου προϋπολογισμού 850.000€ βάσει νέας μελέτης.

Η μελέτη αφορά Ανάπλαση τριών πλατειών:

Παναγή Τσαλδάρη, Σταύρου Ηλιόπουλου και Πάρκο Πρόνοιας στο Συνοικισμό.

Στην πλατεία Παν. Τσαλδάρη (Περιβολάκια) ουσιαστικά η μόνη αλλαγή είναι η τοποθέτηση πέργκολας για χρήση από τα καταστήματα αλλά και από τους πολίτες σε άλλα σημεία, καθώς και η επένδυση των τσιμέντινων παγκακιών με ξύλο. Αυτή είναι όλη και όλη η ανάπλαση στα Περιβολάκια.

Στην πλατεία Σταύρου Ηλιόπουλου προβλέπεται η τοποθέτηση πέργκολας σε μερικά σημεία, καθώς και η τοποθέτηση οργάνων καλλισθενικής γυμναστικής με αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων.

Στο πάρκο Πρόνοιας (Λουτρακίου και Κοραή) στο Συνοικισμό προβλέπεται η τοποθέτηση πέργκολας σε δύο σημεία, προεργασία για παιδική χαρά, όργανα γυμναστικής, φωτιστικά σώματα και φύτευση πρασίνου.

Η παράταξή μας δεν έδωσε θετική ψήφο επειδή:

-Δεν έγινε καμία διαβούλευση με τους καταστηματάρχες. Κανένας δε γνωρίζει τίποτα. Γιατί τόση εχεμύθεια;

-Η απόλυτη ανάγκη αύξησης του πρασίνου δεν καλύπτεται σε καμία περίπτωση. Το τεράστιο ποσό μόλις 14.652€ !!! επί του συνολικού της μελέτης 850.000 € καταδεικνύει τη γύμνια σε πράσινο.

-Ενώ υπήρχε ομολογημένη δέσμευση για απόλυτη ανάγκη επέκτασης των μοναδικών παιδικών χαρών στα Περιβολάκια και στην πλατεία Σταύρου Ηλιόπουλου δυστυχώς ούτε αυτή η υπόσχεση υλοποιήθηκε.

Θετικά τοποθετηθήκαμε στην ανάπλαση μόνον του Πάρκου Πρόνοιας.»

(ανάρτηση του επικεφαλής της “Πνοής Δημιουργίας” Νίκου Σταυρέλη στο FB στις 31/8/22)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ