Ξεκίνησαν τα προεκλογικά “μαγειρέματα” και στο νομό μας

Φαίνεται πως έχουν αρχίσει οι πρώτες κινήσεις  στην προεκλογική «σκακιέρα» του νομού μας. Ήδη, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας , «πηγαδάκια» έχουν αρχίσει να «στήνονται» και συνεννοήσεις, είτε κατ’ ιδίαν είτε τηλεφωνικά.  Μάλιστα κάποιοι ήδη έχουν δηλώσει την υποστήριξή τους σε επικεφαλείς συνδυασμών , όπως ο πρώην Αντιδήμαρχος Κορινθίων Μιχάλης Χατζής στο πρόσωπο του Νίκου Σταυρέλη, πριν από λίγες ημέρες, με τον τελευταίο να μιλάει για κοινό αγώνα στην απάντησή του μέσω του F .

Ο κος Χατζής ανέφερε μεταξύ άλλων στο F στις 8 Οκτωβρίου 2021 : «…Ο μόνος που πιστεύω ότι μπορεί να φέρει την ανάπτυξη και την οργάνωση για την ευημερία στον Δήμο είναι ο Νικος Σταυρέλης.

– Ο Άνθρωπος που επί 8 χρόνια ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και πολλά χρόνια ως Δημοτικός Σύμβουλος με την σύνθεση των απόψεων του, την εργατικότητα και τις γνώσεις του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ίσως όσο κανένας άλλος, έχει καταθέσει το ανεξίτηλο στίγμα του σε ό,τι πετύχαμε τα προηγούμενα χρόνια.

– Αναμφισβήτητα τάσσομαι στο πλευρό του παρέχοντας την πλήρη στήριξη μου στον αγώνα του που είναι κοινός μας αγώνας !»

Εκλογές το 2023;    

‘Ηδη οι «προεκλογικές ζυμώσεις» υπάρχουν και όλοι περιμένουμε να δούμε ποιοι είναι αυτοί οι συνδυασμοί , ποιοι θα είναι αυτοί οι υποψήφιοι που θα διεκδικήσουν τον δημαρχικό και περιφερειακό θώκο στις προσεχείς εκλογές, που έχουν προγραμματιστεί (εκτός απροόπτου) το 2023 και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με το νέο εκλογικό νόμο προβλέπονται  εννέα αλλαγές που θα ισχύουν από το 2023 στις δημοτικές και τις περιφερειακές εκλογές. Μεταξύ των αλλαγών που προβλέπονται είναι:

-Μειώνεται οριακά ο αριθμός των μελών του Δημοτικού και του Περιφερειακού Συμβουλίου.

-Το όριο εκλογής από τον πρώτο γύρο τίθεται στο 43%, 1% μεγαλύτερο από αυτό που ίσχυσε στις εκλογές του 2006.

-Εξασφαλίζεται κατά κανόνα τουλάχιστον η εκλογή των 3/5 των μελών του Συμβουλίου στον νικητή των εκλογών.

-Τίθεται όριο 3% για τη εκλογή Δημοτικού ή Περιφερειακού Συμβούλου, το οποίο είναι ευθυγραμμισμένο με το ισχύον στις βουλευτικές εκλογές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ