Ξεκίνησε η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης – Στην Ζώνη Γ ‘ με 110 € η Κορινθία για το επίδομα

Ξεκίνησε από σήμερα η διάθεση στην αγορά του πετρελαίου θέρμανσης για τα νοικοκυριά.  Η τιμή του διαμορφώνεται στα 80 λεπτά το λίτρο.

Η ΟΒΕ συνιστά εξάλλου στους καταναλωτές να κάνουν έρευνα αγοράς και να επιλέξουν την οικονομικότερη τιμή ενώ αν διαπιστώσουν ότι υπάρχει πραγματικό πρόβλημα με την παράδοση του πετρελαίου, μπορούν να καταφεύγουν στην Προστασία Καταναλωτή στο τηλ. 1520.
Παράλληλα, με τη διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης η κυβέρνηση βρίσκεται σε φάση προετοιμασίας για τη χορήγηση του φετινού επιδόματος θέρμανσης  το οποίο όπως και πέρυσι, θα δοθεί προκαταβολικά στα ευάλωτα νοικοκυριά μέχρι το τέλος του έτους.
Ωστόσο, πηγές του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν πως εφέτος εξετάζεται το ενδεχόμενο να επιδοτηθεί όχι μόνο η αγορά πετρελαίου αλλά και η δαπάνη για φυσικό αέριο και για την αγορά καυσόξυλων.
Ανεξάρτητα το ποια καύσιμα θα καλύπτει το επίδομα θέρμανσης, τα ποσά για την Κορινθία  με βάση τη γεωγραφική ζώνη αναμένεται να είναι τα εξής:

Ζώνη Γ (Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Αττικής, Αχαΐας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας, Κορινθίας, Λέσβου, Λευκάδας, Πρέβεζας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Χίου) -110 ευρώ.

Το επίδομα θέρμανσης δικαιούνται φυσικά πρόσωπα για τα ακίνητα που χρησιμοποιούν ως κύρια κατοικία κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης, είτε αυτά μισθώνονται είτε είναι δωρεάν παραχωρούμενα ή ιδιοκατοικούνται με τα εξής εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.
-Ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημά έως 12.000 ευρώ για άγαμο υπόχρεο ή υπόχρεο σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει και 20.000 ευρώ για έγγαμο υπόχρεο ή τους έγγαμους ή τα μέρη του συμφώνου συμβίωσης που υποβάλλουν ξεχωριστή φορολογική δήλωση. Για τη μονογονεϊκή οικογένεια το ως άνω εισόδημα ανέρχεται σε 22.000 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε τέκνο μετά το πρώτο.

-Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας να μην υπερβαίνει το ποσό των 130.000 ευρώ για τους άγαμους, τους υπόχρεους σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει και το ποσό των 250.000 ευρώ για τους έγγαμους ή μέρη συμφώνου συμβίωσης και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ