Ξεκίνησε ο αντιγριπικός εμβολιασμός – Καλούν τους πολίτες να κάνουν το εμβόλιο για να προστατευτούν , οι Υγεινομικές Αρχές

1,7 εκατομμύρια δόσεις αντιγριπικού εμβολίου, έχει παραλάβει μέχρι στιγμής η χώρα μας και οι Υγειονομικές Αρχές καλούν τους πολίτες να εμβολιαστούν  ενώ ο φετινός στόχος είναι τα 4,2 εκατομμύρια εμβόλια.

 Ο αντιγριπικός εμβολιασμός για τη φετινή χρονιά έχει ήδη ξεκινήσει.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, ο αποτελεσματικότερος τρόπος πρόληψης είναι το αντιγριπικό εμβόλιο, το οποίο, όταν χορηγηθεί σωστά και έγκυρα, προφυλάσσει από τη μετάδοση του ιού της γρίπης.

«Απαραίτητος ο αντιγριπικός εμβολιασμός»

 Η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας  Μίνα Γκάγκα επισήμανε αρχικά ότι «ο εμβολιασμός της γρίπης είναι απαραίτητος και για τα πολύ μικρά παιδιά και τους μεγάλους ανθρώπους. Βοηθάει να αποφύγουμε έναν αριθμό θανάτων που έχουμε κάθε χρόνο εξαιτίας της γρίπης, αλλά και όλη την ταλαιπωρία που προκαλεί μία ίωση. Για τον εμβολιασμό για τον κορονοϊό, να πω επίσης, ίσως δεν το έχουν καταλάβει όλοι, ότι όλοι οι ιοί δεν πολλαπλασιάζονται από μόνοι τους. Μπαίνουν μέσα στα κύτταρά μας, μεταφράζονται και ξαναγίνονται ιοί μέσα από το δικό μας γενετικό, είτε το RNA είτε το DNA».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ