Ξεκινά η επίταξη των γιατρών όπου η κατάσταση είναι επιβαρυμένη

Μετά την προθεσμία που έληξε χθες, αύριο ξεκινά η διαδικασία επίταξης των υπηρεσιών των ιδιωτών γιατρών σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου, αφού τόνισε πως η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα παραμένει επιβαρυμένη,  τόνισε ότι μεγαλύτερο κίνδυνο αντιμετωπίζουν οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας και το βασικό όπλο μας είναι το εμβόλιο.

«Υπάρχει συσχέτιση της εμβολιαστικής κάλυψης της κάθε περιοχής με τον αριθμό των κρουσμάτων. Ωστόσο παρά τα πολύ περισσότερα κρούσματα που έχουμε φέτος, έχουμε λιγότερες νοσηλείες. Πλέον εκεί που πρέπει να δοθεί έμφαση είναι στην επέκταση της εμβολιαστικής κάλυψης». Επανέλαβε ότι έχουν αυξηθεί οι κλίνες ΜΕΘ ενώ υπάρχει συνεργασία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Για την επιστράτευση γιατρών ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης,  είπε  πως μέχρι το πέρας της εβδομάδας θα έχουν καλυφθεί όλα τα κενά. Ο Υπουργός ανέφερε πως η επίταξη θα ξεκινήσει από τη Θεσσαλία και τη Βόρεια Ελλάδα και θα συνεχιστεί όπου η κατάσταση είναι περισσότερο επιβαρυμένη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ