Ξεκινά σήμερα η διανομή ζωοτροφών για την ενίσχυση των κτηνοτρόφων των πυρόπληκτων περιοχών της Πελοποννήσου

Σήμερα Παρασκευή 13 Αυγούστου ξεκινά  η διανομή, από την Π.Ε. Μεσσηνίας, ζωοτροφών για την ενίσχυση του κτηνοτροφικού κεφαλαίου των πυρόπληκτων περιοχών.

Όπως ανακοίνωσε η Περιφέρεια, η διανομή θα ξεκινήσει από το Διαβολίτσι για τους κτηνοτρόφους της πυρόπληκτης Ανω Μεσσηνίας. Για τις υπόλοιπες πυρόπληκτες περιοχές των Δήμων Πύλου – Νέστορος, Βασιλίτσι και Βλαχόπουλο, η διανομή θα πραγματοποιηθεί αύριο το μεσημέρι.

Θα διανεμηθούν, ειδικότερα, χορτονομή τριφυλλιού και μηδικής, την οποία προμηθεύτηκε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, και μείγμα καλαμποκιού το οποίο απέστειλε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σημειώνεται ότι ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, από την πρώτη στιγμή, επικοινώνησε με την πολιτική ηγεσία του πιο πάνω Υπουργείου την οποία ενημέρωσε για την άμεση ανάγκη στήριξης των πυρόπληκτων περιοχών σε ζωοτροφές. Παράλληλα διατέθηκε το ποσό των 10.000 ευρώ σε κάθε μία από τις πυρόπληκτες Περιφερειακές Ενότητες, Μεσσηνίας, Αρκαδίας και Λακωνίας, για την άμεση προμήθεια ζωοτροφών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ