Μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες κάνουν πρεμιέρα σήμερα οι ενδιάμεσες εκπτώσεις

  Χθες Κυριακή είχε προγραμματιστεί   να ξεκινήσουν οι φετινές Φθινοπωρινές ενδιάμεσες εκπτώσεις , με ταυτόχρονο κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων αλλά μετατέθηκαν μια μέρα αργότερα, λόγω της διασποράς του κορωνοϊού. ‘Ετσι ξεκινούν σήμερα Δευτέρα και θα διαρκέσουν έως και τις 14 Νοεμβρίου . 

Σύμφωνα με ανακοίνωση κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και των υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης. Στο διάστημα  των εκπτώσεων παρέχεται από το νόμο η δυνατότητα της προαιρετικής λειτουργίας των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή της περιόδου, που φέτος ήταν η 1η Νοεμβρίου, όμως δεν εφαρμόστηκε λόγω των εξελίξεων με την πανδημία, όπως προαναφέραμε.

Απαραίτητη η τήρηση των μέτρων προστασίας 

Οι καταναλωτές πρέπει να τηρούν , όπως και οι καταστηματάρχες τα αναγκαία μέτρα και όπως τονίζεται, την κρίσιμη αυτή περίοδο το εμπόριο, με αιχμή του δόρατος τα καταστήματα λιανικής, αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα σταθερότητας για την οικονομία.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου Βασίλης Γεώργαρης , μιλώντας στην hmerisiakorinthou.gr   τόνισε πως “η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη . Υπάρχουν πάρα πολλά μέτρα από την κυβέρνηση και σίγουρα είναι βοηθητικά, αλλά σίγουρα δεν είναι και η λύση του προβλήματος της επιχειρηματικότητας. Επίσης υπάρχει απαισιοδοξία και ανασφάλεια του κόσμου όσο ανεβαίνουν τα κρούσματα, κάτι που έχει πάντα άμεσο αντίκτυπο στην αγοραστική κίνηση”.

Οι Κορίνθιοι καταναλωτές πρέπει να στηρίξουν την αγορά και να κάνουν τις αγορές τους σε τοπικά καταστήματα για να ενισχυθεί η οικονομία και οι επιχειρήσεις που δοκιμάζονται.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ