Ξεκινούν οι έρευνες στο σημείο όπου κατέπεσε το αεροσκάφος Αντόνοφ, με πρώτιστη έννοια την ασφάλεια όσων θα πάρουν μέρος σε αυτές

Με πρώτιστη έννοια την ασφάλεια των ανθρώπων που θα ξεκινήσουν τις έρευνες στο σημείο όπου κατέπεσε αργά χθες το βράδυ το αεροσκάφος Αντόνοφ, έξω από την Καβάλα, ξεκινούν σήμερα οι έρευνες. Εν τω μεταξύ συγκλονίζουν οι πρώτες εικόνες από την περιοχή. Κομμάτια του αεροσκάφους είναι διάσπαρτα σε μεγάλη ακτίνα, στο χωράφι όπου κατέπεσε και όχι σε κατοιημένη περιοχή, ευτυχώς.

Από το αεροσκάφος φαίνεται να μην έχει μείνει σχεδόν τίποτα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής και ανδρών των ενόπλων δυνάμεων για την έρευνα  Ομάδες πυροτεχνουργών του Στρατού επιχειρούν από το πρωί της Κυριακής, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική στην Καβάλα, όπως διαβάζουμε . Το μεταγωγικό αεροσκάφος , είχε  8μελές πλήρωμα και μετέφερε 12 τόνους πυρομαχικά. Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την  Σερβία και είχε προορισμό την Ιορδανία.

Με τη βοήθεια μη επανδρωμένων αεροσκάφους ελέγχθηκε το σημείο συντριβής προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει άλλο εύφλεκτο υλικό.

Παράλληλα έχει δοθεί ισχυρή σύσταση οι κάτοικοι να μην πλησιάσουν την περιοχή, να κρατήσουν κλειστές τις πόρτες και τα παράθυρα, να μην χρησιμοποιήσουν ούτε τα κλιματιστικά τους, μέχρι να υπάρξει ασφαλής εκτίμηση για πιθανή μόλυνση του αέρα από τα υλικά του αεροσκάφους.

Είναι ενδεικτικό πως ούτε οι διασώστες, μέλη της ΕΜΑΚ, δεν έχουν προσεγγίσει το σημείο πιο κοντά από τα 50 μέτρα, όπου εντόπισαν μια λευκή ουσία η οποία προκαλεί κάψιμο στα μάτια και τα χείλη όσων την πλησιάζουν. (φωτο: in.gr).

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ