Ξυλόκαστρο: Συνεχίζεται στις 8 Ιουνίου το  διαδικτυακό πρόγραμμα  «Αγωγή Υγείας για Παιδιά» – Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 7 Ιουνίου

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ),  συνεχίζει το  διαδικτυακό πρόγραμμα  «Αγωγή Υγείας για Παιδιά» ( υπό την Αιγίδα του ΙΣΑ) την Τρίτη 8 Ιουνίου και ώρα 18:30.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του κ. Αναστάσιου Χατζή, Παιδιάτρου-Εντατικολόγου, τ. Συντονιστή-Διευθυντή ΜΕΘ Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», Μέλος ΔΣ Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών μέσω πλατφόρμας zoom. Το σεμινάριο αποτελείται από 3 θεματικές ενότητες με τα εξής θέματα :

  1. ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ
  2. ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ (Κάπνισμα, Αλκοόλ, Ναρκωτικά)
  3. ΕΦΗΒΕΙΑ (Σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, Παχυσαρκία, Εμβολιασμοί Εφήβων)

Αναφέρει, μεταξύ άλλων ο Δήμος: «Η δεύτερη παρουσίαση θα έχει χρονική διάρκεια περίπου 1 ώρα (20’ εισήγηση και 40’ ερωτήσεις-συζήτηση) και θέμα τις «ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ».

ΣΤΟΧΟΣ του προγράμματος είναι η ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ συγκεκριμένων πληθυσμιακών ομάδων (γονείς, εκπαιδευτικοί), που μπορούν να αποτελέσουν πυρήνα εκπαίδευσης με έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση ώστε να είναι ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ της έκθεσης των παιδιών σε κινδύνους και να λειτουργήσουν ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΑ με γνώμονα την Πρόληψη.

Είναι απαραίτητο να δηλώσετε το e-mail σας στο info@xylokastro.gov.gr με θέμα «Ημερίδα Αγωγής Υγείας για Παιδιά «Εξαρτήσεις» ή καλώντας στο 2743360259, για να σας σταλεί ο σύνδεσμος και οδηγίες για τη συμμετοχή σας. Παρακαλούμε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας έως 7 Ιουνίου 2021 στις 12:00.»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ